2016-11-04 328 浏览
『经理』一入到餐厅,感觉装修特别,waiter都招呼周到食物既卖相、味道、上菜速度都好满意我地一行7人叫左9碟嘢食,一路都食得好开心咁我地有一个姊妹就快big day,好想同佢过愉快既一晚我地问啲waiter 有冇dessert menu或者有冇dessert,前后两个都唔多清楚咁,头果个畀左个dish menu我地,之后问另一个就话要再问另一个,问完之后就话有个chocolate pie 上面淋啲雪糕既dessert咁我地就话好,咁我地一阵先order食到9点几,waitress走埋黎话要埋左张单我地话ha?我地未叫dessert wor,同埋你都冇问我地有冇last order其实我地就希望可以清清张枱,叫埋个dessert,影张合照先走个waitress就叫左个经理黎,我地就同个经理讲:其实我地想order 个dessert,而头先你有一位同事话有dessert咁个经理话:冇架,我地冇dessert 咁我地话:但系你有同事话有既经理:我系经理,佢地系part time 当我地再想问清楚时佢更firm咁话:我系经理,佢地系part time咁冇就冇啦,唔通逼你地整样嘢出黎咩,跟住我
『经理』
一入到餐厅,感觉装修特别,waiter都招呼周到

食物既卖相、味道、上菜速度都好满意
我地一行7人叫左9碟嘢食,一路都食得好开心

咁我地有一个姊妹就快big day,好想同佢过愉快既一晚

咁我地就话好,咁我地一阵先order

食到9点几,waitress走埋黎话要埋左张单

waitress就叫左个经理黎,

咁个经理话:冇架,我地冇dessert
咁我地话:但系你有同事话有既

经理:我系经理,佢地系part time

咁冇就冇啦,唔通逼你地整样嘢出黎咩,跟住我地问可唔可能清清张枱畀我地影相

经理:你地去隔离啲枱影咪得啰

你讲得冇错我地可以去隔离枱影,而dessert呢个误会亦都系minor

最令我地扫兴系你既态度同你表达既内容,一间高级餐厅点解会有好似茶餐厅咁rude 既伙记架
2016-11-02