2022-07-04 80 浏览
如果唔系有朋友带路,都唔知道斜路尽头原来咁多优质餐厅! 今日就初尝名为sakeh的串烧店!呢间串烧店入口布置到好似庭园咁,令人忍唔住停低欣赏下🌿🍁真系唔好讲笑,叫下叫下原来都试左好多款串烧😆等我重点讲吓印象比较深刻嘅串烧啦!💫📍海胆松叶蟹盖甲罗烧 🦀甲罗烧淡淡嘅清酒味道,衬托出喺蟹膏及海胆嘅鲜味📍厚切牛脷厚切牛舌非常爽口,味道浓郁😋 腩肉爽口配搭大葱味浓,好滋味👍🏻📍南非鲍鱼鲍鱼🐚 爽口弹牙,简简单单用盐同埋黑椒调味已经好好食📍鸡皮紫苏虾卷🦐以鸡皮及紫苏叶包裹住弹牙虾肉,紫苏叶中和返鸡皮,唔会太油腻。紫苏叶独特嘅香气原来同熟虾都几配搭📍日本蕃薯🍠表面搽咗牛油嘅紫皮番薯,肉质软绵绵,配衬微烧焦嘅外皮🥰🍶食串烧配清酒梗系最夹啦!店员推介符合朋友口味嘅清酒,哩支「三粒米」带有清新果香,甘酸平衡🥴另外以下几都几好食!📍荔枝猪肉卷📍自家制免治鸡肉软骨📍葱猪腩肉📍三文鱼烧饭团🍙可惜出名嘅龙虾卖哂,唯有下次再嚟食啦!!

📍海胆松叶蟹盖甲罗烧 🦀

甲罗烧淡淡嘅清酒味道,衬托出喺蟹膏及海胆嘅鲜味
海胆松叶蟹盖甲罗烧

📍厚切牛脷

📍南非鲍鱼

鲍鱼🐚 爽口弹牙,简简单单用盐同埋黑椒调味已经好好食
鲍鱼

📍鸡皮紫苏虾卷🦐

鸡皮紫苏虾卷

📍日本蕃薯🍠

表面搽咗牛油嘅紫皮番薯,肉质软绵绵,配衬微烧焦嘅外皮🥰

三粒米

另外以下几都几好食!

📍荔枝猪肉卷
📍自家制免治鸡肉软骨
📍葱猪腩肉
📍三文鱼烧饭团🍙
三文鱼烧饭团

自家制免治鸡肉软骨

可惜出名嘅龙虾卖哂,唯有下次再嚟食啦!!
海胆松叶蟹盖甲罗烧
鲍鱼