2023-11-16
天气开始凉凉地,又到左打边炉既季节喇🔥上次到访过呢间位于尖沙咀既火锅店👏🏻👏🏻食材高质新鲜,汤底又够特色,主打手切安格斯牛肉、原条龙虾、炖汤火锅等菜式~今次约朋友打边炉,决定要回访呢间火锅店🔥火锅店以湖水绿色为主,清新简约💚最钟意佢环境舒适阔落,枱面又够大,可以放到成枱食物,唔会好逼!岩晒同朋友黎吹水打边炉😆👯♀️✿ 火锅二人套餐 $528 ✿❥ 麻辣鸭血锅 + 沙嗲浓汤锅汤底可以拣一款或者双拼🍲店员推介麻辣鸭血锅同沙嗲浓汤锅,话系最受客人欢迎,所以我地二话不说就拣左🤭打边炉第一次试沙嗲浓汤锅,果然充满沙嗲既香气,仲有少量既花生碎,唔洗加额外酱料都好够味😋麻辣鸭血锅底香辣惹味🌶️辣度系比较柔和,平时只食到小辣既我都接受到✅锅底仲有唔少鸭血,索晒d汤底好入味🤤❥ 海鲜拼盘分别有大蚬、台山蚝、白膳片、海虾🦐🦪果然冇令我失望,质素相当高✨台山蚝够晒肥美,食落口creamy❣️海虾鲜甜多肉,大蚬充满鲜味,白膳片爽口弹牙👍🏻❥ 手切安格斯拼黑豚肉大大碟安格斯牛😍中间放左几片黑豚肉片🐖安格斯牛肥瘦相间,油脂比例岩岩好!牛味浓郁,食落有入口即溶嘅感觉🤤黑豚肉都好够爽口嫩滑🥰❥ 手打三拼丸分别有墨鱼丸、牛
上次到访过呢间位于尖沙咀既火锅店👏🏻👏🏻
今次约朋友打边炉,决定要回访呢间火锅店🔥
火锅店以湖水绿色为主,清新简约💚
岩晒同朋友黎吹水打边炉😆👯♀️
✿ 火锅二人套餐 $528 ✿
❥ 麻辣鸭血锅 + 沙嗲浓汤锅
汤底可以拣一款或者双拼🍲
❥ 海鲜拼盘
分别有大蚬、台山蚝、白膳片、海虾🦐🦪
果然冇令我失望,质素相当高✨
台山蚝够晒肥美,食落口creamy❣️
海虾鲜甜多肉,大蚬充满鲜味,白膳片爽口弹牙👍🏻
❥ 手切安格斯拼黑豚肉
大大碟安格斯牛😍中间放左几片黑豚肉片🐖
安格斯牛肥瘦相间,油脂比例岩岩好!
牛味浓郁,食落有入口即溶嘅感觉🤤
黑豚肉都好够爽口嫩滑🥰
❥ 手打三拼丸
分别有墨鱼丸、牛肉丸、猪肉丸,每款2粒🍡
全部丸都系新鲜手打,食落够爽口,鲜味十足!
❥ 稻庭乌冬
稻庭乌冬食落好弹牙有嚼劲,索埋汤底好浓味,正👍🏻
❥ 时令蔬菜🥬
好新鲜翠绿,适合减腻!