2023-05-04 432 浏览
【屯门区】【井茶】屯门好多好嘢食,不过佢哋分得太散,而且唔系个个屋苑商场有非集团嘅餐厅,有时去到都唔知去边度揾嘢食好。唔知点解呢个问题只会发生喺元屯天,明明周围都系嘢食,但系总系提唔起劲走入去食,好似样样都唔啱心水。本身喺其他区域嘅话,我嘅做法系求其掟自己去该区嘅一个地方,然后再喺𠮶个地方度努力发掘特别嘢,再写畀大家睇。因此有时会出现一啲喺某位读者嘅屋企楼下出现嘅搅笑情况,就系咁先生活化同写到贴地资讯畀大家。好似今次我系喺屯门泳池落车,行咗去丰景园𠮶边,之后又想去龙门居𠮶边,行行吓又唔知点解去咗兆禧,好似冇路拣咁嘅。最后喺悦湖山庄商场见到都几多嘢食,不过𠮶啲一系就大牌档,一系就外卖小食,唔系太过啱我。见到呢间「井茶」初初以为系啲饮工业废水嘅茶饮店,点知原来系茶餐厅嚟,咁就入去队个下午茶啦,佢分咗唔同种类嘅,我想食「深海吉列鱼柳」系列,咁就用 $42 叫个「原条吉列鱼柳」配「汉堡扒炒牛乳滑蛋」嘅套餐。啲嘢食普普通通,冇想像中咁特别,个炒滑蛋都 okay。个餐仲有「多士」半件,都系正正常常咁。反而杯「热奶茶」唔错,够香浓又幼滑,估佢唔到。有少少独市生意嘅情况之下呢个餐收 $42 唔算贵,冇

啲嘢食普普通通,冇想像中咁特别,个炒滑蛋都 okay。个餐仲有「多士」半件,都系正正常常咁。反而杯「热奶茶」唔错,够香浓又幼滑,估佢唔到。有少少独市生意嘅情况之下呢个餐收 $42 唔算贵,冇乜嘢可以挑剔。。。

(地址:屯门湖秀街2号悦湖山庄商场地下66号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #delicious #foodies #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #兆禧 #井茶 #冰室 #茶餐厅 #下午茶 #深海吉列鱼柳 #原条吉列鱼柳 #汉堡扒炒牛乳滑蛋 #汉堡扒 #牛乳滑蛋 #多士 #热奶茶 #1am0950 #1ambackup