2021-05-29
呢间系观塘工厦专食日式嘢嘅良心店 由外到内都充满住黄色嘅氛围啊🎗~~仲见到佢嘅日本饮品都系从光时购入的👍🏻.👅特盛牛肉饭 $62其实我又无觉得好特盛嘅感觉🤣啲饭系用上珍珠米 同埋我已经叫咗少饭都仲有好多🍚而牛肉方面 问咗店员 佢哋话系用美国肥牛🥩以呢个价钱来讲啲肉又唔算好差 咬得开已经好好😬同埋饮落冇筋 肉嘅质素好过吉XX几倍啦。。依家唔系仲有人食挂🥵牛丼嘅灵魂当然系个牛肉汁 呢一个~唔会整到个饭好多汁 唔会湿晒 主要味道来源系来自牛肉✨✨应该系酱汁煮肥牛 所以啲味系吸晒落啲肉度 一啖肉一啖饭好够味🤗牛汁味偏甜少少.👅关东煮 大根 $9 追加厚扬豆腐 $7系日本嘅味道啊😆虽然都食到啲味精味 但系都不失昆布汤底嘅味而且用料都唔错大根🥕完全无根无渣😭超索味甜甜的❣️而豆腐用日本嘅 一定系滑架🤍.👅富士山顶可乐 $24好钟意日本呢啲汽水瓶😹(我真系好迷日本 所有野我都钟意🗻😳呢款似少汽版嘅波子汽水💙———📍犊食 (观塘)观塘巧明街105号好运工业大厦3楼D室
仲见到佢嘅日本饮品都系从光时购入的👍🏻
👅富士山顶可乐 $24
好钟意日本呢啲汽水瓶😹(我真系好迷日本 所有野我都钟意🗻😳
呢款似少汽版嘅波子汽水💙
———
📍犊食 (观塘)
观塘巧明街105号好运工业大厦3楼D室