最近去咗荔枝角新开嘅「老荔冰室」,一入到门口就见到闪闪发光嘅霓虹灯招牌,真系好吸引!🎆 店内装修尽显旧香港嘅感觉,龙凤墙同戏棚元素,每一样都好有心思,好有特色!🐲🎭餐具上面都有小惊喜,食到底先发现底下嘅金句,真系食物同乐趣一次过满足晒!🍽️😄食物方面,佢哋嘅沙嗲牛肉煎双蛋饭真系劲!牛肉足料,沙嗲酱甜中带辣,啖啖肉,食落去口感超满足。焗猪扒饭又热辣辣,份量够,肉厚多汁,一试难忘!🍳🥩小食方面,炸鸡脾同金沙朱古力流心西多士都系冰室必试嘅选择,流心西多士外皮金黄酥脆,轻轻一压,热腾腾嘅朱古力就缓缓流出!🍗🍫饮品嘅阿华田脆脆火山同椰汁红豆冰都超级解渴又惹味,每一啖都系享受!🍹🥥嚟到「老荔冰室」,唔单止系食嘢咁简单,更加系一趟怀旧旅程。想体验旧日香港风情,或者揾个特别啲嘅地方聚旧,呢度绝对系你嘅首选。记得带齐相机,每个角落都值得你留低美好回忆!今餐真系价钱公道,食到饱晒📸💖#荔枝角 #老荔冰室 #LoLaiCafe #沙嗲牛肉 #热香饼汉堡 #荔枝角美食 #老荔冰室 #怀旧香港 #食好西 #香港怀旧餐厅 #打卡热点