京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2022-01-19 397 浏览
❗❗❗最终章❗❗❗🎊🐃🐃🐃和牛🐃🐃🐃🎊话说细声讲呢🤫呢个好似系我成世第一次定第二次食和牛🤭呢个真系非常之冇失我所望真系非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之非常之咁好味🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩食得多呢啲好野嘅人可能唔系好明我激动紧啲乜😂但系就真系好好食啰🤭🤓🤓🐃Err由牛讲起先啦🐃佢好似系用A4和牛嘅🐃🐃留意返😂A4个A系讲一只牛有几🐃🐄🐃多地方可以用嚟食,数字主要系佢够唔够油,肉色够唔够靓,同埋油花平唔平均🐃🐄🐃🐄🐃换言之其实个英文字系唔多关大家事嘅😂😂数字低亦都唔代表佢渣好多,系冇咁油咁解姐😂😂😂好讲返正题😋佢个牛用A4,佢油好够之余个尾韵仲食到个牛味肉味同香甜味😋成块牛唔算厚但极巨存在感⛰又滑又嫩又香又油又有肉味入口𠮶一刻简直系置身天堂咁🤤🤤🤤🤤🤤未叹完🥸佢则边有个捞饭嘅冇食错应该有酱油芝麻红葱苏🤔佢个口感系香香脆脆🤩🤩🤩而且仲非常之惹味配埋撩开嘅鸡蛋超级送饭🍳个葱香同个牛香相得益彰🏞啲饭又系靓米🍚🍚🍚入口真系一啖接一啖🥰🥰🥰仲未完🤩惊喜一浪接一浪🌊话说介绍返吖😂呢间野个招牌叫京都一之传看门口嘅招牌菜就系佢地个西京烧🔥🐟呢个餐佢居然有埋㖞

❗❗❗最终章❗❗❗

仲有一个日本味好耐冇食过嘅蛋糕仔
我觉得真心十万个满足
真心到爆炸
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔觅食 #食物 #hongkong #hk #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #西京烧 #银鳕鱼 #银鳕鱼西京烧 #刺身 #玉子烧 #和牛 #a5和牛 #a4和牛 #和牛丼 #日本菜 #日式料理 #京都#wagyu