经过深水埗见到呢间店舖门口有唔少狗仔🐩原来呢间cafe嘅户外空间系pet-friendly嘅🐾menu仲特设比狗仔嘅食物,唔怪之得咁多毛孩嚟啦😍店舖装修用上浅木、白色嘅简约设计,走文青路线,感觉舒适写意🌿🍞龙虾沙律Egg drop ($92)爆馅蛋吐司系Kokoni嘅招牌咸主食✨呢份龙虾沙律Egg drop卖相几igable📸装喺写住店名嘅纸盒内,望落以为细细份,实际非常足料👍🏻有份量超多嘅🦞龙虾肉、🍳炒滑蛋、🥬蔬菜同少量芥末酱,简直系大满足🤤龙虾肉鲜甜大粒,炒蛋够嫩滑,配搭埋芥末酱料好fresh,食落好开胃😍🍝明太子烟三文鱼樱花虾意粉 ($98)烟三文鱼份量超多😍食晒啲意粉都仲有烟三文鱼🤣意粉creamy唔会太干,配搭埋明太子味道少辣,不过明太子味就唔太明显另外有啲樱花虾配搭,令到口感层次更佳👍🏻🍵抹茶特调 ($60)⧐豆腐+燕麦奶+抹茶⧏身为抺茶控呢杯饮品点可以错过💕抹茶味浓厚之余甜度偏低,可能会有人觉得苦涩,但个人偏好少甜嘅饮品觉得不错😋加上豆腐同燕麦奶嘅豆香,配搭非常夹👍🏻饮品特别加左豆腐,饮饮下食到啲豆腐碎口感几得意😍☕️黑芝麻拿铁 (♨️Hot $50)系网上见到有独角兽拉花,

🍞龙虾沙律Egg drop ($92)
爆馅蛋吐司系Kokoni嘅招牌咸主食✨
龙虾沙律Egg drop

🍝明太子烟三文鱼樱花虾意粉 ($98)
另外有啲樱花虾配搭,令到口感层次更佳👍🏻
明太子烟三文鱼樱花虾意粉

🍵抹茶特调 ($60)
⧐豆腐+燕麦奶+抹茶⧏
身为抺茶控呢杯饮品点可以错过💕
抹茶特调

☕️黑芝麻拿铁 (♨️Hot $50)
系网上见到有独角兽拉花,特别向店员request,不过好可惜识拉独角兽𠮶位店员当日唔喺到,睇黎独角兽真系可遇不可求🤣
整体嚟讲,饮品味道唔会太甜,反而黑芝麻味香浓,质感顺滑唔会太杰,值得一试👍🏻
黑芝麻拿铁

总结:呢度嘅食物系即叫即制,开放式厨房仲可以比客人睇到店家嘅制作🧑🏼‍🍳假期嚟呢到chill下,过一个慢活下午都唔错架🥰

🔸听闻餐厅嚟紧会转menu,有想试嘅食物快啲去试啦~
午餐
龙虾沙律Egg drop