2024-02-07
东涌基本上都冇咩人会去推广有咩好食,因为真系好偏僻,不过其实东涌除咗可以行名店仓外,其实仲有好多嘢食㗎,今次我去嘅呢一间,真系好适合新年一家大细去食而且佢哋最近做紧推广优惠,套餐有六六折优惠,另外还有666限定快闪优惠,真系超级抵食,忍唔住带埋我屋企人一齐去食今次叫咗个2人套餐,但份量都已经好够饱-首先会有前菜三品(陈醋小云耳拌青荀、凉拌椒香棒棒豆干和魔鬼冰爽水鱿鱼)陈醋小云耳拌青荀,食落好脆爽,而且酸酸哋好开胃魔鬼冰爽水鱿鱼,味道不会太辣,大约10小辣左右嘅辣度,好惹味凉拌椒香棒棒豆干,分量超级多,差啲食前菜都食饱🤣-巴蜀烧纽西兰顶级羊鞍架(2支骨)食落会有一阵香料味,所以一啲都唔骚,而且肉质鲜嫩,唔会好难咬-蜜糖豆山珍菌炒日本带子带子份量超级多,而且每一只都好饱满,而蜜糖豆也炒得刚刚好,调味也不错,就连平时唔多食蜜糖豆的我也忍不住食咗好多-意式鲜茄浓汤野生竹笙煮娃娃菜唔好睇佢外表咁普通,但娃娃菜和竹笙吸晒鲜茄浓汤的味道,配饭一齐食简直一绝-养生姬松茸炖原只鲍鱼饮落好清甜,而且冇我好怕松茸汤的苦味,而且真系有原只鲍鱼喺入面,唔系讲笑真系好足料-黑松露酱鲜拆龙虾蛋白炒饭黑松露酱味道超香
今次叫咗个2人套餐,但份量都已经好够饱
陈醋小云耳拌青荀,食落好脆爽,而且酸酸哋好开胃
凉拌椒香棒棒豆干,分量超级多,差啲食前菜都食饱🤣
-巴蜀烧纽西兰顶级羊鞍架(2支骨)
-蜜糖豆山珍菌炒日本带子
-意式鲜茄浓汤野生竹笙煮娃娃菜
-养生姬松茸炖原只鲍鱼
-黑松露酱鲜拆龙虾蛋白炒饭
黑松露酱味道超香,而且个炒饭炒得好干身,可以食到饭粒一粒粒嘅口感,另外真系会食到好多新鲜龙虾肉🤤好满足
-是日甜品
今日的甜品是杞子圆肉桂花糕,味道偏甜一点,因为真系好足料入面有好多杞子圆肉,而且唔会系落咗好多鱼胶粉,死实实那种,不错
-鲜果汁(2杯)
是橙汁,味道不错,不会太甜
✨整体来讲,食物质素都非常不错,而且空间好大,同隔离台相距都有一段距离,唔会好逼夹,而且坐窗边位,有阳光照射入来,感觉超舒服
以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。