餐厅: 長洲鐵漢
资讯:

冇得旅行就快3年了,唯有去下离岛当去左个小旅行✈️长洲,我相信大家都不陌生。今日同朋友平日入去chill chill,以避开weekend既人流。餐厅好多好难选择,太热之下又唔想周围行,最终尼左呢间新开有特色既餐厅。餐厅空间正常,员工有礼貌,上菜时间可以有待改善,最耐既野食等左40分钟⭐️系我会推介必点既野食。 脆脆平安包 (流沙奶黄) ($28/串)⭐️本身可以有埋芝麻味,但佢售罄,所以试左流沙奶黄味。包既表面好脆👍🏻虽然冇流心,但奶黄好够味,外型好有长洲特色。铁汉少女心 (豚肉士多啤梨) ($28/串)⭐️呢款食物比较特别,好少系外面见到🙈士多啤梨较酸,但有豚肉系外面包着,食完几开胃。炸大肠 ($28/串)炸得好脆,但系差少少味。冰镇黄金咖喱鱿鱼 ($38/份) 辣~冇唔辣选择⭐️人人介绍必试鱿鱼👍🏻咖喱味浓,少少辣,但可以接受,系热嘅天气食好舒服。鸡皮饺子($25/串)特色食物,几香几多肉。盐烧牛舌 ($28/串)正常发挥。日本粟米忌廉流心可乐饼 ($18/件)⭐️超级脆,忌廉粟米味劲香。软壳蟹 ($48/只)好脆👍🏻而蟹肉都新鲜,少少咸。胡麻稻庭冷乌冬 ($25/碗)正常发挥,份量两啖就食
冇得旅行就快3年了,唯有去下离岛当去左个小旅行✈️

⭐️系我会推介必点既野食

。 脆脆平安包 (流沙奶黄) ($28/串)⭐️
脆脆平安包 (流沙奶黄)

。铁汉少女心 (豚肉士多啤梨) ($28/串)⭐️

。炸大肠 ($28/串)
炸得好脆,但系差少少味
炸大肠 & 铁汉少女心 (豚肉士多啤梨)

。冰镇黄金咖喱鱿鱼 ($38/份) 辣~冇唔辣选择⭐️
冰镇黄金咖喱鱿鱼

。鸡皮饺子($25/串)
特色食物,几香几多肉

。盐烧牛舌 ($28/串)
正常发挥
盐烧牛舌 & 鸡皮饺子

。日本粟米忌廉流心可乐饼 ($18/件)⭐️
超级脆,忌廉粟米味劲香
日本粟米忌廉流心可乐饼

。软壳蟹 ($48/只)
好脆👍🏻而蟹肉都新鲜,少少咸

。胡麻稻庭冷乌冬 ($25/碗)
正常发挥,份量两啖就食晒😂
胡麻稻庭冷乌冬

。饮品 ~梳打水($10) & 雪梨海底椰 ($12)

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺
消费指数: 💰💰💰(人均消费$144)
环境质素: ☘️☘️☘️☘

• 长洲铁汉 (长洲)
@cheungchautoughguy
长洲新兴街65号地舖

同类餐厅 #cocofood_香港味道
同区餐厅 #cocofood长洲
2022-07-22
脆脆平安包 (流沙奶黄)
炸大肠 & 铁汉少女心 (豚肉士多啤梨)
冰镇黄金咖喱鱿鱼
日本粟米忌廉流心可乐饼