2024-11-03
【沙田区】【潮滋味】我作为沙田友,大家都见我成日周围食嘢,不过其实我系住沙田嘅,咁冇理由咁耐都唔讲吓沙田嘅餐厅。行经过石门,见到呢间潮州嘢,初初以为又系𠮶啲卤水拼盘、卤水鹅呀𠮶啲,但系睇真啲佢原来完全唔系卖紧呢啲嘢。咁特别,自费都入去食吓啦。见到「肠粉套餐」好似抵啲,就叫 $56 嘅「潮式肠粉」同「海丰小米」10粒,始终系自己出钱,我作为孤寒 Foodie 就梗系睇住啲钱做人。个肠粉味道一般,个做法似大陆系吸引但个汁麻麻。而所谓嘅小米就系薯粉皮包住捞咗大地鱼粉嘅猪肉,系几特别嘅。跟住我仲破咗 $29 财叫多碗「牛肉饼汤」,牛肉饼就好似牛丸咁,只系佢打成饼状咁解,之前都好似喺其他场合解释过,味道正常。嘢饮我加 $12 饮「黑糖西米九毛膏」,即系海藻类嘅嘢,味道可以。夹埋用咗 $97 叫做食咗啲特别嘢,唔算好好食,特别啰。。。(地址:沙田石门安群街3号京瑞广场1期1楼152号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodie
(地址:沙田石门安群街3号京瑞广场1期1楼152号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #沙田 #石门 #潮滋味 #肠粉套餐 #潮式肠粉 #海丰小米 #牛肉饼汤 #黑糖西米九毛膏 #1am1558 #1ambackup