2023-05-05 2088 浏览
【沙田区】【金悦轩】呢排有机会去火炭工业区做嘢,不过而家咁叫都只系历史嘢,大家都知香港嘅工业都所余无几,喺得呢区嘅一系纯商业,一系就系物流运输,最多做啲加工或者其他 value added 嘢。不过依然系好多企业,好多人喺度返工。当然唔止本身做嘢嘅人,近年仲有附近地盘工作嘅朋友会喺呢头活动,之前有旭禾苑嘅建筑工程,到工程完成又有星凯.堤岸嘅建筑工程,可以话冇停过。多咗人喺附近做嘢,意味住食肆嘅需求都会增加,因为多咗人食嘢嘛。我咁啱过嚟做嘢都望吓自己做嘢𠮶幢有咩食啦,虽然话系「撞手神」,但我经过见到呢间经常陈列好多烧味喺度,都好吸引。我估预咗卖得出先会整咁多摆喺度,既然佢预自己会卖得出咁多,即系不嬲都好多人买,我系咁谂。所以趁下午茶时段先过去食嘢,整个「至尊烧味下午茶」叹吓,一场嚟到梗系双拼,我拣咗「烧肉」同「烧鸭」配「米粉」,清清哋又好邪恶咁。不出所料,啲烧味整得都 okay,难怪我两点几入到去都见到几乎每张枱都有人。个餐有饮品,叫杯「冻柠茶」走甜,好似清清油腻感咁,冇乜特别。个餐最后埋单 $48,唔差呀,谂唔到食乜𠮶阵去啪个烧味都几好。不过后尾睇返有读者提过我,有另外一间个名差唔多嘅

个餐有饮品,叫杯「冻柠茶」走甜,好似清清油腻感咁,冇乜特别。个餐最后埋单 $48,唔差呀,谂唔到食乜𠮶阵去啪个烧味都几好。不过后尾睇返有读者提过我,有另外一间个名差唔多嘅,啲嘢仲好食,睇吓几时过去做嘢先。。。

(地址:火炭坳背湾街2-12号威力工业中心地下C号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #火炭 #金悦轩 #茶餐厅 #下午茶 #至尊烧味下午茶 #烧味 #烧肉烧鸭米粉 #烧肉 #烧鸭 #冻柠茶 #1am火炭工业区 #1am0766 #1ambackup