2022-05-18
铜锣湾登龙街出名多野食,今次就黎到一间出名食牛扒嘅日式餐厅《Steak Bar》,见到餐厅做紧2人餐($499),睇落份量十足,就决定叫黎试试👀◦ 吉列炸牛扒定食呢份吉列炸牛扒上菜个阵卖相已经好吸引😍,店员建议我地用每面各烧30秒后可以做到5成熟左右😛由于预先用吉列炸过,牛扒肉汁完美锁住,食落口感做到外脆内软,配埋日式酱汁,味道都几出色,而且份量都几足,十分推介‼️👍🏻◦ 香煎比目鱼定食大大块嘅比目鱼块一上菜已经闻到油脂香味🤣,鱼肉煎嘅火喉啱啱好,鱼肉煎到金黄色,配上柠檬汁之后,食落肉质新鲜嫩滑,肥而不腻都几满意,估唔到一间食牛扒嘅餐厅煎鱼都做到咁出色,不妨一试😋◦ 石烧牛舌定食薄切牛舌经过石烧之后,口感相当嫩滑爽口,而且因为切得薄都几易入口,唔错唔错😝◦ 小食章鱼小丸子都几大粒,食落唔会好粉,口感几绵滑🥰另外黑松露薯条如果可以多番少少黑松露粉就更好啦🤣总括而言,餐厅食物都几有日本风味,价钱唔会好贵,十分推介吉列炸牛扒定食,另外餐厅侍应都几nice📍Steak Bar地址:铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦G/F B舖
◦ 吉列炸牛扒定食
◦ 香煎比目鱼定食