2023-04-17
呢间位于西环嘅西餐厅,主打澳洲菜、扒、同各式各样嘅手工啤酒🍻 餐厅虽然细细间,但入面就有几个酒柜装满唔同国家嘅啤酒,自己拣完拎埋位就得,最后先结帐。呢度出名食扒,梗系要叫嚟试下,我地叫咗西冷牛扒🥩 再叫咗 法国蜜糖香草烤鸡半只、吉列广岛蚝🦪▪️ 西冷牛扒可以因应人数拣几多oz嘅牛扒,牛扒配以薯条同沙律菜。仲有3种酱料可拣:芥末籽酱、法式同英式芥末。牛扒CP值高,薯条炸得香脆😋▪️ 法国蜜糖香草烤鸡半只只鸡炸得好juicy,鸡肉好嫩滑,个皮有蜜糖所以烤得特别香脆,同埋系即叫即烤,送上嚟喺热辣辣同原汁原味🤤▪️吉列广岛蚝外皮炸得好香脆,内里嘅生蚝仲keep住好juicy唔会太熟,好食😋手工啤酒我同朋友都喺睇个酒樽设计而拣😂 2款个设计都劲eye catching,同埋都好易入口好啱女仔饮👍🏼 最后食满$500有得用扭蛋机抽奖一次🤪
▪️ 西冷牛扒
▪️ 法国蜜糖香草烤鸡半只