适逢初二小编去人哋屋企拜年。冇准备礼物又唔想两手揈揈,所以就去咗附近美孚新邨一间甜品店 @eat.nonsense 睇吓有冇啱嘅蛋糕,买上去分甘同味。发现佢哋而家做紧一个🙊🙊买四送一🙊🙊。非常适合多人聚会,而且味道款式够多,总有一个啱你身边嘅朋友。小编就试咗呢四只味:开心果味(要咗两件) 💚新年梗系要食开心果,而且开心果呢年咁红,一定有好多朋友争住要。佢嘅蛋糕中间都有软心部份,所以食落去好Creamy,开心果味未至于超浓𠮶种,感觉系同芝士各占50%,所以佢嘅味道都几平衡,唯独是略嫌甜咗少少。怕太甜有钟意开心果嘅朋友记得叫减糖𠮶款开心果。乌龙茶味、铁观音味🫖🫖茶味不嬲都系小编最爱,因为食落冇咁腻。佢两款嘅茶味都好香好浓,有茶嘅甘香味,而且唔系太甜,铁观音味小编感觉会清香少少。不过因为店家应该系加茶粉落去,所以食落去又冇开心果咁细滑。柠檬威士忌 🥃🥃呢款有啲惊喜,本身以为酒味都应该偏弱,但佢嘅威士忌味又几香几得出。加上柠檬嘅清香有少少似喺日本嘅high ball或者Lemon Sour咁。呢五件蛋糕小编大概买咗140几蚊,除返开一件都唔使$30 。因为呢度嘅蛋糕平均都系$29至$38,就算

小编就试咗呢四只味:

开心果味(要咗两件) 💚

乌龙茶味、铁观音味🫖🫖

柠檬威士忌 🥃🥃

呢五件蛋糕小编大概买咗140几蚊,除返开一件都唔使$30 。因为呢度嘅蛋糕平均都系$29至$38,就算比起其他蛋糕店都算系平价之选,加上而家买四送一嘅优惠,够晒抵,拎去送礼又唔会失威。

味道:8/10
抵食:8.2/10

Street Bomber (美孚)
美孚百老汇街69-119号美孚新邨四期3号地舖
(只休初一)