2023-05-09
Lunchtime同事话带我去个舒服D嘅地方食饭,估唔到系好耐无去过嘅世贸入面。餐厅全白配木系设计,好日本风,一入到去已经觉得好舒服写意,写意到不知时间过!唔单止黑毛和牛吸引,连菜都好有心机摆盘,色彩缤纷之余摆碟精致,真系可以话食菜都好有仪式感。每份lunch set都可以自选汤底,同附上大大盘、唔同种类嘅菜。前菜系薯仔沙律、牛蒡,满满心思。🍲汤底: “极”黄金鲣鱼汤底-比较清甜,配海鲜/黑毛和牛/菜都好适合!Cappuccino豆乳蕃茄汤底-豆乳蕃茄汤底有一层白雪雪豆乳,配上浓浓番茄味,几特别。🌟主食:🐮鹿儿岛县产 黑毛和牛$249-每块牛肉脂纹理平均,满满牛肉香,口感有咬劲,好高质🐟本日推荐海鲜$199-系片片厚切鱼片,完全无expect每片都甜甜的,肉质有油脂香。PS好快就熟,所以记得渌一阵就起~ -另外仲有2只肥美嘅蚝,好鲜甜!🥬菜类-非常多款式,而且本身好甜好有水准,再配埋本身好清甜汤底,食菜都好滋味!乌冬- 另外仲会包弹口乌冬,包保够饱最后仲有日式甜品,的确系几难忘嘅日式火锅午餐,同事无介绍错!
🍲汤底:
“极”黄金鲣鱼汤底
-比较清甜,配海鲜/黑毛和牛/菜都好适合!
Cappuccino豆乳蕃茄汤底
-豆乳蕃茄汤底有一层白雪雪豆乳,配上浓浓番茄味,几特别。
🌟主食:
🐮鹿儿岛县产 黑毛和牛$249
-每块牛肉脂纹理平均,满满牛肉香,口感有咬劲,好高质
🐟本日推荐海鲜$199
-另外仲有2只肥美嘅蚝,好鲜甜!
🥬菜类
乌冬
- 另外仲会包弹口乌冬,包保够饱