荃湾真系几多野食~平时泰国菜都系要去路德围个边,朋友介绍后先知道荃湾西呢边都一间几抵食泰国菜餐厅,一于过黎试试😛◦ 泰式煎蚝饼 ($88)呢份蚝饼细用铁板上,所以上菜个阵仲系热辣辣;上面既鸡蛋煎得好香脆,下面就有大量芽菜,整体黎讲都几好味~◦ 鲜菠萝海鲜炒饭 ($98)大大个菠萝装著既炒饭真系令卖相加分唔少!材料包落青口、虾、鱿鱼、肉松、鲜菠萝、提子干等,十分丰富!份量都几大,我地几个人share都食到好饱🤣◦ 泰式卤水猪手 ($98)猪手煮得好软身👍🏻,每一旧都几大旧肉,卤水味偏淡😛◦ 芒果糯米饭拼盘 ($65)呢份拼盘都几丰富,包括椰汁千层糕、芒果大菜糕、椰汁芋头糕、椰汁红豆糕同芒果糯米饭,几个人一齐share食岩岩好😁◦ 青柠梳打/原个鲜椰青($30/$33)青柠梳打酸酸甜甜几好饮;椰青就好大个而且几鲜甜,椰子控表示好好饮❤️餐厅位于荃湾杨屋道街市隔离,距离西铁站大概7分钟;室内位置都几多同阔落,上菜速度都几快,冷气好冻😂

◦ 泰式煎蚝饼 ($88)

◦ 鲜菠萝海鲜炒饭 ($98)

◦ 泰式卤水猪手 ($98)
猪手煮得好软身👍🏻,每一旧都几大旧肉,卤水味偏淡😛

◦ 芒果糯米饭拼盘 ($65)

◦ 青柠梳打/原个鲜椰青($30/$33)