2023-07-04
依家香港很多cafe虽然装修得很好打卡,但很多都迫迫夹夹,坐得唔系太舒服;但依间cafe反而就不太一样,位置很大很阔落,而且空间感大,可以俾人舒舒服服咁坐喺度饮咖啡虽然最近天气一般般,但系坐喺窗边望出去个景都唔错双重芝士和牛烟肉日本蛋汉堡 $188推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟食这个汉堡可以暂时放低你的优雅,因为就算你个口再大都好,都很难可以一啖咬得晒咁多层,可见有几咁足料;汉堡扒厚身到有啲过分,一啖咬落去蛋汁流晒出嚟,虽然手会污糟咗,但系用手食会更加有风味薯条系粗身原切那只,口感比较粉,个人就一般般;旁边的沙律配上黑醋汁,很解滞SIX CHEESE PIZZA $168 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟芝士控必点,各色各样的芝士铺满Pizza既表面,拉丝是必需的,而且一啖咬落去芝士味就会系你嘅口腔入面爆发,系满满嘅幸福感;如果觉得单纯得芝士味会比较单调,旁边还有一个蜜糖可以点,咸咸甜甜也别有一番风味脏脏咖啡 $44 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟虽然之前已经听过这款网红咖啡,但饮也是第一次饮,每一啖饮落都有不一样感觉,而且比起普通latte ,咖啡风味更加突出,而且层次分明Boozy 特饮 $58 推荐指数🗯️:🌟🌟
虽然最近天气一般般,但系坐喺窗边望出去个景都唔错
双重芝士和牛烟肉日本蛋汉堡 $188
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟
SIX CHEESE PIZZA $168
推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟
脏脏咖啡 $44 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟
Boozy 特饮 $58 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟🌟
系一杯好适合夏天的特饮,菠萝汁和柠檬汁完美配搭;菠萝汁的甜味中和柠檬汁的酸味,反而更加突显柠檬汁的清爽感,好适合食完油腻食物之后饮返一啖
黑胡麻大福蒙饼 $48 推荐指数🗯️:🌟🌟
其实味道上还好,但系质感上我觉得有点奇怪,大福太过实身,冇咗烟烟韧韧嘅口感,个人不太喜欢(真的个人口味🙈🙈大家有兴趣都可以尝试)
以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。