2024-10-14
【西贡区】【恋上台式料理】之前喺 1am1332 已经讲过呢间几高质嘅台式餐厅,今次约到美女食饭,梗系要带佢嚟试呢间好嘢。佢哋最近就力推 $168 嘅「食神瀑布蟹黄套餐」,我哋就一人试一个,我哋都系喺饭同面之间拣咗面。所以我哋嘅主食都系「食神瀑布蟹黄捞面」,好正。小食「蟹黄盐酥鸡」都接续到蟹黄嘅香浓,「蟹粉小笼包」同「蟹粉时菜」都系食到我哋成口蟹味,难怪连食神滔滔都全力推介。套餐有饮品,佢饮「古早珍珠奶茶」,我饮「黑糖仙草奶茶」,两者都尽显台式风情,好有台湾 feel,最紧要系朋友都饮得开心。一场嚟到试埋佢哋其中一样 signature 嘢,就系 $388 嘅「海陆空极上拼盘」,有特选牛板腱、日本A4和牛、西班牙黑毛猪、特选猪梅花肉、巴西鸡下脾肉、上胸鸡软骨、新鲜虎虾、大海蚬等,乜肉都有又好食,尽享各国风情。咁食法先 $724,唔贵啰其实。。。(地址:将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖)@taiwanfirstlove#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #food
(地址:将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖)
@taiwanfirstlove
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am西贡区 #将军澳 #恋上台式料理 #台湾菜 #食神瀑布蟹黄套餐 #食神瀑布蟹黄捞面 #蟹黄盐酥鸡 #蟹粉小笼包 #蟹粉时菜 #古早珍珠奶茶 #黑糖仙草奶茶 #海陆空极上拼盘 #1am1533 #1ambackup