2024-02-11
Pentola位于观塘裕民坊3楼平台花园~附近环境有喷水池,又够晒幽静,非常写意👏餐厅有落地大玻璃,可以望出去睇靓景,装修简洁,坐得好舒服🥰呢度主打意大利手工意粉🇮🇹🍝我地叫左个二人套餐,包括有餐汤、前菜、主菜、饮品,另外仲加配左甜品😋✿ ✿ ✿ 二人套餐 $368 ✿ ✿ ✿❥ 番茄杂菜汤是日餐汤系番茄杂菜汤😚蕃茄味好浓郁🍎酸酸甜甜好开胃🤤❥ 白鳀鱼茄子蓉多士酸种多士脆卜卜😍面头铺左白鳀鱼茄子蓉,白鳀鱼咸咸酸酸好特别,口感一流😙❥ 意大利风干火腿拼盘包括左三款火腿,有24个月Parma Ham、莎乐美肠、Coppa Ham,另外仲有两粒青提子💚火腿咸香味岩岩好,青提子好清甜,食完ham再食提子好refreshing!!❥ 炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条 +$90一片片封门柳肉质好粉嫩,咬落口超淋,牛味浓郁🐮肉汁好丰富,咬落口超juicy唔会干争争🤣配菜有粗薯条同沙律,薯条热辣辣兼香脆可口,越食越上瘾😂沙律带有醋味,平衡返油腻感🥰❥ 新鲜波士顿龙虾意粉 +$100摆盘好靓🥰波士顿龙虾啖啖肉🦞味道鲜美,肉质爽弹!意粉都好高质,口感烟韧有弹性,挂上浓郁既蕃茄酱汁😋酸酸甜甜,食得好开胃😝❥ 冻柠
附近环境有喷水池,又够晒幽静,非常写意👏
餐厅有落地大玻璃,可以望出去睇靓景,装修简洁,坐得好舒服🥰
呢度主打意大利手工意粉🇮🇹🍝
✿ ✿ ✿ 二人套餐 $368 ✿ ✿ ✿
❥ 番茄杂菜汤
是日餐汤系番茄杂菜汤😚
蕃茄味好浓郁🍎酸酸甜甜好开胃🤤
❥ 白鳀鱼茄子蓉多士
❥ 意大利风干火腿拼盘
❥ 炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条 +$90
一片片封门柳肉质好粉嫩,咬落口超淋,牛味浓郁🐮
肉汁好丰富,咬落口超juicy唔会干争争🤣
❥ 新鲜波士顿龙虾意粉 +$100
摆盘好靓🥰波士顿龙虾啖啖肉🦞
味道鲜美,肉质爽弹!
❥ 冻柠茶
❥ Dirty +$18
质地幼滑,饮到咖啡同冻奶既交融🥛
❥ 奶冻配百香果酱 +$38
奶冻好动L😍😍😂🤍
口感柔软滑嘟嘟🤤奶味超浓厚🧡
配搭百香果酱,增添清新既感觉!
❥ 提拉米苏 +$38
Tiramisu口感好软滑,食落入口即溶,好正🤎🤎
咖啡味香浓,整体唔会太甜腻,岩岩好😋