2023-06-20
位于长沙湾嘅 Hobbit Coffee Roaster 系一间由网上卖咖啡豆,再实体化变为冲埋咖啡嘅小店🫰🏻 所以佢哋嘅手冲咖啡款式非常之多!而且啲豆去得好快好新鲜😍虽然店面唔算大,但系布置几有心思,好舒服。佢哋嘅咖啡好正,我同朋友饮咗两款手冲,我地两个喜好都系偏咸味少酸,叫店长推介俾我哋🥰📍Minas Moglana 📍Coelho's Golden MonsoonedMinas Moglana 系巴西嚟嘅日晒豆,带有nutty同朱古力味。另一款系印度嘅Coelho's Golden Monsooned,带有微微木质味,仲有微妙嘅饼干味手冲咖啡真系好神奇☺️好特殊,手冲能够展现咖啡豆的丰富风味,受到咖啡豆产地、烘焙程度、水质和咖啡师冲咖啡方式等唔同因素的影响,每一杯都是独一无二的!📍明太子蛋沙律牛角包牛角包香脆,配上明太子、蛋沙律、蟹柳同生菜,好滋味🤓店员好友善,环境好整洁,令人觉得好舒服。如果你系长沙湾附近,记得黎试试呢间咖啡店丫
📍Minas Moglana
📍Coelho's Golden Monsooned
📍明太子蛋沙律牛角包
牛角包香脆,配上明太子、蛋沙律、蟹柳同生菜,好滋味🤓