首先讲个门口,系........无店名嘅!我都怀疑咗阵先入去。铺头面积唔算大,只有10个位左右;装修系舒适的工业风,影相上去都好有质感,不过台面的清洁度就有待提高。今次我就无试 A Big Breakfast 盘子大早餐,试咗2个小早餐。🍳早餐A  全日小早餐 Little Breakfast ($62)内容有牛角窝夫、炒蛋、热狗肠、菠菜芝士薯仔波、沙律一般的all day都会用比较大的碟上,睇起上嚟都比较多啲。今次呢只碟又唔算大,但我发现份量一啲都唔少!😆👉就好似炒蛋咁,系好厚身的,起码有3只蛋 (我觉得);👉沙律菜够新鲜,份量都唔少;👉热狗肠够脆皮,而且有2条,饱肚;👉菠菜芝士薯仔波,本来我自己唔食菠菜,都好惊食到有怪味。点知完全有惊喜,薯仔波外表非常香脆,内里够滑同有芝士味;👉牛角窝夫,真系香口到不得了!满满的牛油香味 (唔好计较肥唔肥啦!),而且仲要有酥皮感觉,食落去好香脆。🍳早餐C 蘑蘑奄列 Mushroom omelette ($62)内容有牛角窝夫、菠菜芝士薯仔波、芝士蘑菇奄列、沙律,牛角窝夫、菠菜芝士薯仔波、沙律就同我一样啦,而芝士蘑菇奄列就比我的炒蛋更加大份,真系个胃
all day

内容有牛角窝夫、炒蛋、热狗肠、菠菜芝士薯仔波、沙律
👉就好似炒蛋咁,系好厚身的,起码有3只蛋 (我觉得);
👉沙律菜够新鲜,份量都唔少;
👉热狗肠够脆皮,而且有2条,饱肚;

内容有牛角窝夫、菠菜芝士薯仔波、芝士蘑菇奄列、沙律,牛角窝夫、菠菜芝士薯仔波、沙律就同我一样啦,而芝士蘑菇奄列就比我的炒蛋更加大份,真系个胃少啲都食唔晒呀!
☕️桂花蜜糖鲜奶咖啡 ($48)
因为我自己唔饮咖啡,只试咗一啖,就觉得无咩特别惊喜,李daddy都觉得还好,相比嚟讲就唔算好抵啦~
总之呢个早餐就非常符合我口味😆!至于份量,男士应该仲OK,女士就可能会食唔晒了,真系好饱呀!计返份量同质素,呢个价绝对系高CP值呀!
2023-06-01
all day