2023-08-03
依个位前身都系一间拉面舖,所以唔系突然间仔细睇吓,也不一定会发现开咗间新嘅拉面舖他们现在有个优惠,叫一碗拉面加$5会有一杯野饮和一个沙律火之卷丼饭(烧叉烧丼)$88 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟外观上非常吸引,叉烧一片片铺在碗边好似一朵花咁,而且中间还有蛋黄俾你捞饭一齐食🤫不过味道上冇咩特别,而且叉烧偏瘦水之卷丼饭 (天妇罗)$108+$5 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟有八款不同的天妇罗,有虾、南瓜、鱼等等,而且每一款都食到系新鲜炸起,咬落好脆,不过每一款食材基本上都没有调味,主要都系食返食材的原味或旁边天妇罗汁的味道,容易让人觉得单调;而且在饭面上的天妇罗碎太多,比起食饭,更加似食天妇罗粉豚角煮沾汁面配辛味五轮洞沾汁面 $98+5推荐指数🗯️:🌟🌟🌟咁去到拉面舖冇可能净系食丼饭,咁梗系要试吓他们的拉面;不过咁热嘅天气就唔系好想食汤面,所以就试他们的沾面,他们的面质都算弹牙,而且挂汤能力都不错今次我选的是辛味沾汁,唔会太辣,不过就偏浓味,食到最后会有少少咸;糖心蛋好食🥰不过略嫌豚角煮未够淋,可以再淋啲,入味啲套餐配的玉子沙律和野菜沙律就不过不失套餐配的冷泡乌龙茶(前)就是平时乌龙茶的味道,正常发挥;蜜桃焙茶
他们现在有个优惠,叫一碗拉面加$5会有一杯野饮和一个沙律
火之卷丼饭(烧叉烧丼)$88
水之卷丼饭 (天妇罗)$108+$5
豚角煮沾汁面配辛味五轮洞沾汁面 $98+5
套餐配的玉子沙律和野菜沙律就不过不失
套餐配的冷泡乌龙茶(前)就是平时乌龙茶的味道,正常发挥;蜜桃焙茶(后)饮落第一啖偏甜,但蜜桃味都几浓,到最后会有少少焙茶的涩味出来
五轮洞饺子 $48 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟
平时可以自己买到的急冻饺子,不过食落皮都好薄皮,味道都唔错🫣
免治鸡肉棒 $48 推荐指数🗯️:🌟🌟🌟
就埋单吃已经好好食,配埋蛋汁一齐食更加正🤤
以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。