2023-02-04
前几日,我就去到📍屯门公共高尔夫球场到食好西,而陪我食嘢嘅朋友就住系附近,佢就介绍咗呢一间高尔夫球场旁边嘅餐厅☕️🍽️,心谂:高尔夫球场餐厅一定好贵啦🤑原来价钱都好亲民,质素都唔差㗎👍🏻😋餐厅内嘅环境都比较宽敞,如果约一班friend齐齐嚟打Golf,我相信约系餐厅到Gathering唔担心无位,餐厅嘅设计风格都较为简单👍🏻简简单单有怀旧feel餐厅嘅菜式种类都比较多样👍🏻有Pasta, Risotto, Pizza, 扒类等等,部分西式菜混合左多个元素,今次我就叫左个二人Dinner set😇晚市2人餐 $338⭐️是日餐汤Chef daily soup 今日嘅餐汤系蔬菜汤,满满嘅纤维🥬🥦⭐️是日头盘Chef daily salad今日嘅头盘系日式黑醋沙律同埋中华沙律🥗摆盘卖相都唔错㗎👍🏻⭐️烧烤菇南瓜野菌意大利饭Grill portobello, pumpkin and mushroom risotto中间摆咗一个大啡菇🍄,大啡菇好Juice又够味道,好正👍🏻意大利饭冇我想像中咁腻,食落去有香浓嘅南瓜味,清清淡淡带有一点点微甜,都几好食㗎👍🏻⭐️纽西兰一级肉眼牛扒 10安士配烧汁 +$48
N
晚市2人餐 $338
⭐️是日餐汤Chef daily soup
今日嘅餐汤系蔬菜汤,满满嘅纤维🥬🥦
⭐️是日头盘Chef daily salad
今日嘅头盘系日式黑醋沙律同埋中华沙律🥗摆盘卖相都唔错㗎👍🏻
⭐️纽西兰一级肉眼牛扒 10安士配烧汁 +$48 New Zealand Rib eye steak 10oz with gravy
煎到五成熟嘅牛扒,食落去有好香浓嘅牛味,同时都好Juice🥩🤤 块扒性价比高👍🏻 而配菜系紫薯蓉🍠同埋羽衣甘蓝,而且毫无添加调味料😋好健康❤️又好食🤤
⭐️餐饮 Drinks (转特饮半价 )
💁🏻♀️ 菠萝蜜桃(冻) +$15
🍍🍑 系菠萝蜜桃茶,有香浓嘅菠萝味😂🍍🍍
💁🏻♂️ 玫瑰朱古力(冻)+$34
🌹🍫饮落去有好香浓嘅朱古力味道,带有淡淡的玫瑰花香😋
⭐️自选甜品 Dessert
我哋拣咗两款蛋糕,一款系常见嘅芝士蛋糕🍰,另一款系云石芝士蛋糕🍰将个蛋糕食落去都好Creamy,芝士蛋糕有好香浓嘅cream cheese味会唔会好腻嘅感觉,而云石蛋糕带有朱古力嘅味道以及咖啡嘅香味,不错喔😌