【铜锣湾 — 吉烈牛忌廉乌冬专门店】今日呀姐带小弟食好西,就系位于铜锣湾百乐中心22楼一间食吉列牛同忌廉乌冬嘅专门店。上到唔需要等就可直接入去,一场嚟到当然要试下佢哋嘅招牌菜!「吉列牛定食」成个set定食包含胡麻酱车厘茄、豆腐、面豉汤、紫菜饭及吉列牛,同场亦会跟一个迷你石板炉比你去调教吉列牛嘅生熟度。约一成熟嘅吉列牛加薄薄一层面包糠,你就可以跟自己喜好放落石板炉度烧,配上芥茉蛋黄酱或烧汁,都几惹味。「忌廉鸡肉乌冬」除咗吉列牛之外,第二款主打就系忌廉乌冬,上菜嘅时候见到铺满一层好厚嘅忌廉,卖相十分讨好。雪白忌廉底下埋藏咖哩鸡肉乌冬,无论味道还是口感都为你带嚟一番新冲击,因为实在太夹,忌廉增升整体幼滑口感,亦为咖喱添上份忌廉味道。「Kobekyu滋味单骨鸡翼」呢款单骨鸡翼有大量嘅调味粉系鸡翼上边,芝士味道偏甜,有一种似曾相识嘅感觉。总结,记得嗌「吉列牛定食」同埋「忌廉鸡肉乌冬」。
【铜锣湾 — 吉烈牛忌廉乌冬专门店】

上到唔需要等就可直接入去,一场嚟到当然要试下佢哋嘅招牌菜!

「吉列牛定食」
吉列牛定食
吉列牛定食

忌廉鸡肉乌冬

「忌廉鸡肉乌冬」
忌廉鸡肉乌冬
Kobekyu滋味单骨鸡翼
「Kobekyu滋味单骨鸡翼」

总结,记得嗌「吉列牛定食」同埋「忌廉鸡肉乌冬」。
2021-01-19
  • 吉列牛定食