2023-03-08
同朋友都劲钟意食海鲜,成日都会周围食海鲜😆前排又出动去呢间专门食海鲜嘅餐厅。虽然话系「小渔港海鲜舫」,但其实系市区内,位置够方便👍🏼呢到系专人帮手蒸海鲜+serve你的,服务超好,桥埋手等食就ok🤭🤭【鲜味满满嘅海鲜之夜】✨象拔蚌刺身拼盘- 无谂过连刺身都几有水准,每件刺身都好够冻同新鲜,带子厚切味道鲜甜,象拔蚌新鲜得来口感爽口。三文鱼更加系好长身,肉著爽滑。之后就由店员逐样海鲜蒸来食~1. 🦞龙虾半只- 新鲜到放上蒸笼后都郁,肉质弹口鲜甜,而且都几多肉下😋😋😋2. 🦐海虾- 估唔到系非一般咁大只,虾肉比较肥美,肉质结实得来弹口鲜甜,食落去好满足☺️3. 元贝- 上面铺上粉丝,吸晒带子鲜甜精华,正!4. 鲍鱼- 大大只,肉质肥美,有嚼劲,鲜甜味慢慢渗出5. 海鱼🐟- 其貌不扬,估唔到肉质都嫩滑juicy,鱼皮好滑6. 贝类3种- 贵妃蚌肉厚,味道鲜甜,好重海水味- 蚬粒粒都好鲜甜饱满,好好食- 仲有我最钟意嘅蛏子,大大条几躲肉,而且都鲜甜- 3种贝类食过后满口都系鲜甜味😆7. 虫草花蒸鸡乌冬底🐔- 要由店员反覆蒸2次,熟度刚刚,鸡肉好甜同肉嫩- 另外乌冬本身好弹口,捞上咖哩浓度刚好😋8.
【鲜味满满嘅海鲜之夜】
✨象拔蚌刺身拼盘
之后就由店员逐样海鲜蒸来食~
1. 🦞龙虾半只
2. 🦐海虾
3. 元贝
- 上面铺上粉丝,吸晒带子鲜甜精华,正!
4. 鲍鱼
- 大大只,肉质肥美,有嚼劲,鲜甜味慢慢渗出
5. 海鱼🐟
- 其貌不扬,估唔到肉质都嫩滑juicy,鱼皮好滑
6. 贝类3种
- 贵妃蚌肉厚,味道鲜甜,好重海水味
- 蚬粒粒都好鲜甜饱满,好好食
- 仲有我最钟意嘅蛏子,大大条几躲肉,而且都鲜甜
- 3种贝类食过后满口都系鲜甜味😆
7. 虫草花蒸鸡乌冬底🐔
- 要由店员反覆蒸2次,熟度刚刚,鸡肉好甜同肉嫩
- 另外乌冬本身好弹口,捞上咖哩浓度刚好😋
8. 粥底
- 最后仲有底下嘅粥底海鲜精华,本来好饱了,但真系好鲜甜,所以都食多碗
【大🈵️足】
无谂过$398/位就有咁宾至如归嘅蒸海鲜体验,仲食到咁鲜甜海鲜。店员都好好,下次要再约朋友来🥰😍