2024-07-20
【黄大仙区】【潮盛馆】同春哥做嘢之后揾地方食饭,佢比较少嚟新蒲岗呢头食嘢,冇乜谂头之下是但拣咗呢间路口位嘅潮州嘢嚟试。佢试 $68 嘅「潮盛招牌三宝饭」,由于我哋系两点半后入座,所以减咗十蚊。有鹅肉、鹅肝、鹅肠嘅配搭,仲有卤蛋,咁嘅价钱食到呢个味道几抵。我就试 $118 嘅「醉香三宝饭」,都系减咗十蚊嘅价钱嚟,我呢份就有鹅肝、墨鱼、鸡髀,好正呀,加 $5 转「米粉」先惊喜,汤底系鸡汤底嚟,好好饮,估佢唔到。跟住我哋都试咗啲小食,先试 $53 嘅「砂姜猪手」,几大碟,沙姜味又够香,系唔错嘅。之后试埋 $47 嘅「藤椒鱼皮」,佢哋切得比较细块,一啖一件,好食,一件驳一件咁食,相当邪恶。我哋都加 $3 要冻饮,佢哋嘅「冻柠茶」同「冻奶茶」都系正常茶餐厅水准,唔错。咁食法埋单先 $297,抵,原来佢哋啲下午茶都劲平,用嚟做饭堂一流呀。。。(地址:新蒲岗宁远街3-23号越秀广场地下G25-G27号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #钻石山 #启德 #新蒲岗 #新蒲岗美食 #香港美食 #香港必吃 #香港好去处 #香港旅游攻略 #食在香港 #香港探店 #香港打卡 #香港生活 #潮盛馆 #潮盛招牌三宝饭 #醉香三宝饭 #砂姜猪手 #藤椒鱼皮 #冻柠茶 #冻奶茶 #1am1453 #1ambackup