2022-07-26
PICI - 门口有靓靓打卡位!同埋weekday lunch set劲抵食!!!🤩$158 就有齐starters, pasta 同dessert🍨一泥就会先有餐包食住先👍🏻~有得点黑醋+橄榄油,仲可以添如果想食多啲!🤣但我就麻麻哋了,真系真系太太太硬了🗿🥗Starters 1️⃣Andrea’s Cold Cuts 估唔到份量都几多!😂而且啲parma ham都几正常~👍🏻2️⃣Tuna tartare 好食好食😜啲酱应该落咗醋,劲香胃🤩🍝Pasta期待咗劲耐,因为一直都有劲多人介绍!😗1️⃣Tagliolini Truffle +$28📸系几特别嘅,上枱嘅时候侍应会即场喺你面前刨啲松露片,而且绝对冇hea你,份量都好多!😂而啲手工意粉系粗身同埋黄色既~睇落感觉有啲似油面,其实食落都有小小似,不过呢个手工意粉会再弹牙啲!🤩2️⃣Lasagna Classica +$10😗见呢样又系推介必叫!不过呢个千层面比较失望既,冇我想像中咁好食,对我泥讲比较普通🥲而且我食既时候完全做唔到拉丝既较果!🤧🧁Dessert1️⃣Tiramisu 好食,滑而啲酒味都啱啱好!🫶🏻🫶🏻🫶🏻2️⃣Panna Cotta 一般!个奶
🥗Starters
1️⃣Andrea’s Cold Cuts
估唔到份量都几多!😂而且啲parma ham都几正常~👍🏻
2️⃣Tuna tartare
好食好食😜啲酱应该落咗醋,劲香胃🤩
🍝Pasta
期待咗劲耐,因为一直都有劲多人介绍!😗
1️⃣Tagliolini Truffle +$28
2️⃣Lasagna Classica +$10
🧁Dessert
1️⃣Tiramisu
好食,滑而啲酒味都啱啱好!🫶🏻🫶🏻🫶🏻
2️⃣Panna Cotta
一般!个奶冻好滑不过就比较甜😮💨
🍹Coolers
1️⃣Raspberry & peach soda +$30
比较普通,叫佢系因为佢有peach味,但系peach味唔出!🤧
2️⃣Italian Passion +$30
有惊喜地唔错!真系好香热情果味,但系要搅下同真系吱返个挂杯柠檬既汁落去,🤣如果唔系就会有啲甜!
总括🥄
Weekday lunch set 真系好抵食!🫶🏻其实$158有齐starter,pasta同dessert已经系冇野好讲😂大家有时间的话就平日去试吓啦👍🏻🥳
*收加一服务费
———————————————————————————
📍将军澳澳南海岸唐贤街33号Capri Place 地下G17号铺
价钱:🎖🎖🎖🎖
食物:🎖🎖🎖🎖
*5🎖为最高
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
🔍#是但求其将军澳