2023-09-06
最近同男朋友去咗尖沙咀金巴利道嘅enchante 原来佢法文嘅意思系解开心同著迷~呢度环境好特别 好似身处洞穴咁好有feel 🤍 仲有好靓嘅巨型棋子楼梯打卡位♟️除咗环境靓之外 店员态度都超好 而且食物非常高质 个人最钟意黑松露长通粉 烧伊比利亚猪 同埋超有惊喜嘅热情果布甸甜品!🥰 另外面包都好好食~✦ Iberico Ham 48 months HKD230头盘我拣咗我自己最钟意食嘅风干火腿😝 经过 48个月风干 即叫即切 咸香味十足非常惹味!真心好好食😳 而且配埋香甜蜜瓜超夹!✦ Tuna Tartare with Lobster Gelatin HKD195卖相好吸引😋 吞拿鱼他他配上橄榄油 大量鱼籽同埋三文鱼籽等等口感好丰富 最特别嘅系仲有龙虾清汤砖~真系有龙虾肉同埋爆爆珠好正!✦ Traditional French Onion Soup HKD95洋葱汤估唔到都咁好味~ 洋葱味浓郁而且好香甜 而且最上面仲有一层邪恶嘅芝士🧀🤤✦ Black Truffle Penne HKD235长通粉非常弹牙 而且每一条都挂汁 份量啱啱好 黑松露味好香浓好好食🖤✦ Grilled lberi
✦ Black Truffle Penne HKD235
✦ Grilled lberico Pork Pluma with Black Cherry HKD425
烧伊比利亚猪系最鲜嫩嘅部位~ 系我近期食过最好食嘅猪肉!🐷😋 一啲都唔会觉得太过肥 酱汁用咗黑车厘汁酸酸甜甜咁同猪肉好夹~🍒一定要赞吓佢个蒜蓉非常好好食!而且最估唔到系连佢个蒜头都好好食🤤
✦ Passion fruit Catalana HKD90
非常推介嘅甜品~ 布甸食得多 但第一次试热情果味嘅!师傅将热情果肉打成蓉~再喺表面加上砂糖烧焦 变咗口感香滑嘅热情果焦糖布甸😛🍮好特别!
✦ Tipsy Daisy HKD118
Cognac, Elderflower, Orange Juice, Lemon Juice, Triple Sec
接骨木花味道好香 整体较清 好易入口
✦ C'est La Vie HKD118
Gin, Passior Fruit, Orange Juice, Lemon Juice, Passion Fruit Liqueur
好多唔同嘅水果汁加埋一齐 好refresh😆
去到环境咁靓嘅餐厅又点可以唔叫返两杯嘢饮chill下呢🤣💕