2023-06-09
今次去到何文田谂住去朋友屋企玩,之前就拣咗一间川菜,因为价钱相宜又样样都想试。叫叫下就叫咗好多𩠌,咁都只系200蚊,真系太抵食,可以试唔少菜式。💡 二人优惠套餐 $138🔺 重庆酸辣粉 & 重庆凉面两碗主食就拣咗一冻一热,酸辣粉汤底酸酸辣辣,配上挂晒汤嘅薯粉,有咬口又够过瘾。重庆凉面适合夏天食,有青瓜、花生等脆口野,食落又冇咁闷,凉面弹牙,配上重庆辣汁,好惹味。🔺 蜂蜜芥末鸡翼 2只炸皮个感觉又有啲港式感觉,似生炸鸡翼,炸得刚刚好,外脆内软,又好juicy。配上浓浓嘅蜂蜜芥末酱,甜得嚟又有芥末唔会太腻。😍🔺 红糖糍杷 & 香桃茶 & 青苹果茶叫得二人餐,点少得甜点同饮品。红糖糍杷上有满满嘅黄豆粉及红糖酱,份量仲要比想像中多好多!茶都好清新,配上浓味嘅主食刚刚好~💡凉拌皮蛋 $22川菜又点少得皮蛋,配上口水汁,辣辣地加上皮蛋独特嘅口感同味道,作为小菜系几正!双拼云吞套餐 - 高丽菜 & 韮菜 (紫菜汤) $48云吞皮薄但唔会松散晒,馅料调味恰到好处,配合紫菜汤底都几夹。
💡 二人优惠套餐 $138
🔺 重庆酸辣粉 & 重庆凉面