2021-02-22
@kan.teen有惊喜的素食店 仲估唔到几重口味😇打破对食素有既定印象啦🌱我觉得依家素食逐渐发展得多元化🌳希望之后食素成为大趋势啦🌎荃湾嘅素年系粉红色主题💗靓靓💗.👅日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108运用新猪肉整吉列猪扒✨ 「肉质」的确冇猪肉咁实净 系偏腍个种我系几钟意植物肉嘅质地嘅🪴😇~呢个炸衣又薄又脆 觉得完美还原了🍛咖喱味risotto岀色 好creamy好浓饭粒有烟韧感 每粒都沾满咖哩 邪恶到🔥.👅泰式香辣不可能肉碎意粉 $88不可能牛肉碎🥒辣辣地好惹味🌶不过我觉得个意粉本人🍝冇咩味呢个较为逊色.👅黑松露纯素芝士蕃薯条 $68必定会再食素年 为左呢个蕃薯条🍟!系我食过最好食~真系 齿颊留蕃薯香🥰一黎到热辣辣 忍唔住食咗几条先影相😜脆到呢🥺而且好甜 啲蕃薯一定好甜🍠加上黑松露酱嘅点缀 无懈可击💥请大家!一定要单叫呢个❤️❣️其实好大碟 但好食到我哋食晒🤪.👅豆腐芝士蛋糕 $58素蛋糕太正了😭好爱豆腐味🍰豆腐味超浓 质地方面似雪糕🍦系无芝士蛋糕个黎好heavy嘅感觉但都好绵滑 又唔会好甜☁️赞!.👅青柠接骨木花梳打 跟餐+ $24又系汽水🍹好耶😆我钟意汽水啊仲要系有花味嘅汽水😚🌸🌼.👅
荃湾嘅素年系粉红色主题💗靓靓💗
👅日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108
运用新猪肉整吉列猪扒✨
「肉质」的确冇猪肉咁实净 系偏腍个种
我系几钟意植物肉嘅质地嘅🪴😇~
呢个炸衣又薄又脆 觉得完美还原了🍛
咖喱味risotto岀色 好creamy好浓
饭粒有烟韧感 每粒都沾满咖哩 邪恶到🔥
👅泰式香辣不可能肉碎意粉 $88
不可能牛肉碎🥒辣辣地好惹味🌶
不过我觉得个意粉本人🍝冇咩味
呢个较为逊色
👅黑松露纯素芝士蕃薯条 $68
必定会再食素年 为左呢个蕃薯条🍟!
系我食过最好食~真系 齿颊留蕃薯香🥰
👅豆腐芝士蛋糕 $58
素蛋糕太正了😭好爱豆腐味🍰
豆腐味超浓 质地方面似雪糕🍦
系无芝士蛋糕个黎好heavy嘅感觉
但都好绵滑 又唔会好甜☁️赞!
👅青柠接骨木花梳打 跟餐+ $24
又系汽水🍹好耶😆我钟意汽水啊
仲要系有花味嘅汽水😚🌸🌼
👅抹茶燕麦奶 跟餐+ $28
味道比例 燕麦奶>抹茶味。抹茶控不要期望太高🍵
👄总结
一定会再食💗系一间令人印象深刻嘅素食 整体质素偏高 有觉得好食过肉食添🤣一定要食蕃薯条啊 知唔知😚💛
———
📍素年 (荃湾)
荃湾三陂坊20号地舖
#kanteen香港 #kanteen荃湾 #kanteen素食