2020-11-16
凉凉地想食下韩烧🍖 去咗试呢个小王子 Le Petit Prince & Rose Love Tasting Meat Set 特级肋骨独一无二套餐 $498 估唔到韩烧套餐名都可以浪漫feel😝 呢个二人套餐好岩我哋,咩都试吓😛 当中 特级牛肋骨🥩 最吸引,一条劲长连骨嘅牛肉😍 个staff仲帮我地烧埋,完全冇嘥咗个肉😂 油脂分布平均,本身有韩国酱油腌制,烧完直接食已经感受到柔嫩嘅肉质加酱油肉汁嘅鲜甜味🍖😋 同碟嘅 大红虾🦐 一路烧已经闻到虾嘅香味,果然大大只又有鲜味✨复活!贝身肉 脂肪均匀,夹埋生菜配料一齐食真系好正🤤 韩式秘制酱油猪五花 同 黑毛猪背肉 肉质都系细嫩,烧得好仲可以外皮小小脆,增添口感😙平时烧肉好少点鸡肉,但呢个 梨汁鸡肉🐓 甜甜地,烧完都嫩滑有肉汁,都几值得一试👍🏻炑八特制护心肉🐖 系猪最好食嘅部份,位于横隔膜与肝之间的肌肉肉筋,口感稔滑又有嚼劲🤩饮品 蓝天使梳打 同 柚子柠檬梳打 都会加上柠檬或薄荷叶,都几有heart🍹 除咗主食,三个小食好食之余份量都几多,另外炉边嘅泡菜蛋同芝士粟米都系韩烧必食😛 试咗用菇加芝士粟米都唔错😍 另外仲可以跟餐加$98换番个限量版
另外仲可以跟餐加$98换番个限量版小王子座枱无线充电器❤️ 小王子带住圣诞帽系月亮上,得意又唯美💕
荃湾分店好大间,竟然门口有好多位set咗个小王子backdrop俾人打卡📸😛