餐厅: 帯広はげ天
资讯:

【📍尖沙咀 日本菜 - A4和牛寿喜烧 | 🈴格 👀期望更多】去之前本身想睇吓Openrice,参考有咩值得食,点知评价都几两极。唔知系平日夜晚少人,出货冇lunch time咁赶,定避开咗啲易伏嘅嘢,整体算系可以接受嘅~💡帯広はげ天名物天妇罗饼丼定食 $178天妇罗饼有虾、三文鱼、蔬菜,上菜时唔算太热,炸皮都算脆,食食下仲有啲油咁。估都估唔到,最好食竟然系天妇罗饼下面个饭同天妇罗汁,呢度嘅天妇罗汁甜甜地又调到好有鲜味,朋友都一致认同~💡烧松药蟹肉蟹味噌伴法包 $108卖相真系几日系,细细个铁锅喺度烧,去到咁上下店员会帮手打开。本身好钟意食蟹,所以都几期待。𢳂起少少放上多士到食,蟹膏有啲太腥,浓味到食唔到蟹肉咩味,多士系脆,但食完真系觉得冇咩特别,少少失望。💡A4和牛寿喜烧 $408本身就好钟意寿喜烧,汤底好甜,配菜一路煮,汤底就慢慢变得更甜。本身个底有少少粉丝,系粗身啲嘅,索晒啲汤真系好好味。主角A4和牛,得4块3个人分,认真有啲唔够喉,不过大大块索晒寿喜烧嘅甜味,再点啲蛋浆,有牛味又柔软,质感细嫩。另外再加咗个乌冬,都系急冻弹牙乌冬,食落当然就正喇!💡和风烧虾饼 $48不过不失,有

💡帯広はげ天名物天妇罗饼丼定食 $178

💡烧松药蟹肉蟹味噌伴法包 $108

💡A4和牛寿喜烧 $408

💡和风烧虾饼 $48
不过不失,有一两块散散地,味道上冇咩特别,就系平时嘅虾饼味。

💡五日市豚腩片葱卷 $45
豚腩片渗出油香,葱吸收晒肉汁,包住嚟食系唔错。

朋友搭咗杯柚子酒,柚子好浓好甜,同酒分开咗两层味。我点咗杯啤酒,衬晒寿喜烧。呢个价位会expect更多,感觉好似有少少虚张声势,好在个寿喜烧算系唔错,全晚都系合格啦~
2022-12-13
  • 寿喜烧