2022-11-17
见到橱窗咁缤纷,其实每一个味我都好想试!最后拣咗最钟意嘅四个味!每一个味都好好食,而且味道都各有特色,最紧要系唔会太甜,中间个cream会包住馅料呢个几加分~🫖Earl Grey:清新伯爵茶味,唔错!🍓Strawberry:一打开个盒成个都系士多啤梨味!好香!而且味道系最浓突出!建议放到最后先食~🍑Peach:清甜嘅蜜桃味,中间有蜜桃酱好香甜!不过就有点普通~🍨黄豆粉:中间放咗粒类似年糕嘅嘢,真系好有黄豆粉味!不过食得多都会腻,所以未必可以经常回购~除咗Macaroon,堂食仲有韩式刨冰、手制特色饮品、年糕三文治等等~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 7/10(食得出本身嘅味道)服务: 8/10(有其他嘢可堂食)环境: 8/10(地方干净,座位之间唔迫)打卡: 7/10CP值: 7/10(都几大旧,食两个开始腻)推介值:5 /10(个人觉得几好食,但未去到必食或要排队食)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🫖Earl Grey:清新伯爵茶味,唔错!
🍨黄豆粉:中间放咗粒类似年糕嘅嘢,真系好有黄豆粉味!
不过食得多都会腻,所以未必可以经常回购~
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
味道: 7/10(食得出本身嘅味道)
服务: 8/10(有其他嘢可堂食)
环境: 8/10(地方干净,座位之间唔迫)
打卡: 7/10
CP值: 7/10(都几大旧,食两个开始腻)