🥳今次嚟到尖沙咀加连威老道👣中西日泰台式美食都有齐嘅𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭🤩欧陆风情嘅装潢 完全唔似一个𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭😍店员服务态度唔错 衞生程度都𝐨𝐤!🍽但因为得两个人嘅关系 所以今次净系试左泰𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥🇹🇭上个星期日下午𝟏点人流唔算多 但系到𝟐点开始就多人啦~🍛手打青咖哩饭(牛肉)💰$𝟔𝟓 泰𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥嘅青咖哩系偏甜 同埋较稀嘅青咖哩🥘味道唔太辣 个人认为属于𝐁𝐁辣🌶牛肉亦好淋唔韧🐂配菜仲有四季豆 茄子🍆 西兰花同椰菜花🥦不过觉得配菜可以再丰富啲🤣👍🏻🛶泰式船面(猪肉) 💰$𝟒𝟖好大碗份量好足!原本仲以为得好少🤩白萝卜无渣超入味😋猪肉都好淋唔韧~🐷我系清淡派 所以略嫌汤底有啲咸🙈如果钟意浓味嘅朋友应该会几钟意~🍹泰式龙眼冰特饮(热) 💰跟餐$𝟐𝟖 原价$𝟑𝟖好好饮 有种好滋润嘅感觉🤣🍯大约有𝟓-𝟔粒龙眼肉🤩🌟整体而言:𝐂𝐏值几高🫶🏻下次经过会想再试埋佢嘅冬荫功🤩另外都想试埋入面其他餐厅 全部都好吸引😍基本上每台人都食紧唔同嘅野 好搞笑🤣有𝐅𝐢𝐬𝐡 & 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬中式小菜 焗饭 汉堡等等~😋味道😋:𝟒/𝟓 环境🌄:𝟒.𝟓/𝟓服务🙆🏻‍♀️:𝟓/𝟓性价比🤩:𝟒.𝟓/𝟓 (免加一)回头
🥳今次嚟到尖沙咀加连威老道👣
中西日泰台式美食都有齐嘅𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭🤩
欧陆风情嘅装潢 完全唔似一个𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭😍
店员服务态度唔错 衞生程度都𝐨𝐤!🍽
但因为得两个人嘅关系 所以今次净系试左泰𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥🇹🇭
上个星期日下午𝟏点人流唔算多 但系到𝟐点开始就多人啦~

🍛手打青咖哩饭(牛肉)💰$𝟔𝟓

🛶泰式船面(猪肉) 💰$𝟒𝟖
好大碗份量好足!原本仲以为得好少🤩
白萝卜无渣超入味😋猪肉都好淋唔韧~🐷
我系清淡派 所以略嫌汤底有啲咸🙈
如果钟意浓味嘅朋友应该会几钟意~

🍹泰式龙眼冰特饮(热) 💰跟餐$𝟐𝟖 原价$𝟑𝟖

有𝐅𝐢𝐬𝐡 & 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬中式小菜 焗饭 汉堡等等~😋

味道😋:𝟒/𝟓
环境🌄:𝟒.𝟓/𝟓
服务🙆🏻‍♀️:𝟓/𝟓
性价比🤩:𝟒.𝟓/𝟓 (免加一)
回头率🔙🥳:𝟒.𝟓/𝟓

• ────── 🏬店铺资讯 ──────•
🏷 泰𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥🇹🇭|@thaigrillhk
📍 尖沙咀加连威老道𝟒𝟔-𝟒𝟖号恒隆银行大厦地下 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐯𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐫𝐞 𝟑号铺
🚇 尖沙咀/尖东站𝐁𝟏出口步行大约𝟓分钟
🕰 星期一、三至日𝟏𝟏:𝟑𝟎-𝟐𝟏:𝟎𝟎|星期二全日休息‼️
☎ 𝟗𝟖𝟒𝟗𝟏𝟖𝟎𝟑

📍 将军澳唐俊街𝟏𝟐号天晋汇一期𝐆𝟎𝟔号舖(即将开业)