Bochord

最近同男朋友去咗铜锣湾世贸嘅Bochard装潢好靓好有格调 行欧陆图书馆风📚 仲有火炉装饰🔥可以望到维港海景 景色一流!而且每晚仲有现场乐队表演 🎤 除咗生日歌之外 仲可以点唱其他浪漫情歌庆祝纪念日 超浪漫~~非常适合情侣拍拖/庆祝生日 🎂❤️ 而且呢度嘅食物卖相好精致都几好食! 面包仲可以refill 😋嚟到环境咁靓嘅餐厅 我哋首先叫咗两杯Cocktail🍸🍹 我哋拣咗两杯比较fruity嘅♡ The Basket of Apples HKD128甜甜地好香苹果味 好容易入口 用咗Vodka • Granny Smith - Housemade Cinnamon Syrup • Lemongrass • Lemon ♡ The Honey Thief HKD128卖相好靓真系好似蜂巢咁🐝用咗Gin • Curry Leaf • Apricot Marmalade • Lemon ,同样甜甜地我个人几钟意呢杯!仲有Honeycomb 好特别!♡ Tasting Menu HKD1388/ppImperial Ossetra Caviar第一道菜已经好吸引 有大量鱼子酱~~配上烟熏法国鳗鱼

♡ The Basket of Apples HKD128

♡ The Honey Thief HKD128

♡ Tasting Menu HKD1388/pp
Imperial Ossetra Caviar
第一道菜已经好吸引 有大量鱼子酱~~配上烟熏法国鳗鱼慕斯 口感丰富 鱼子酱真系劲好食🖤

Hokkaido Abalone
北海道鲍鱼加入墨鱼🦑汁 侧边第一啖口感有少少似皮蛋非常特别!配上鲍鱼肝酱好夹

55 Degree Sous Vide Sea Cucumber
低温烹制嘅海参口感软熟 底下仲有日本海胆豆腐好正!

Seafood Bouillabaisse
海鲜布依亚贝斯非常丰富 有新鲜日本带子、蚬、烤虾 而且龙虾浓汤好香浓好Creamy🧡

French Foie Gras Terrine
呢道菜卖相非常精致 鹅肝慕斯好滑 搭柚子梅酒果冻好refresh!

French Smoked Oyster Handcrafted Ravioli
意大利云吞酿入烟熏生蚝 🦪❣️表面仲有日本海胆非常鲜甜~~~

Red Wood & Charcoal Grilled As Miyazakigyu Beef
嚟自🇯🇵宫崎牛肉,用炭火烤制,配菜有芦笋,海胆酱油感觉香气扑鼻

Dessert
清新酸甜慕斯蛋糕 🍰用奇异果🥝做果酱,清新作结

• The Honey Thief
  • Bread