2021-03-05
人大咗更注重养生,比以前更著迷有药材味嘅嘢食,于是妹猪仔就去食呢度嘅药膳汤面😉~.🔸 (HK$67)桃胶、鸡件、米线嘅份量好多,真系大碗又足料👍🏻!汤底药膳味几重,有红枣、杞子、桂圆等等,饮落味道甘甜,十分滋补☺️!桃胶好大旧、唔会好碎。鸡件同样好大旧 (好好彩咁啱系鸡髀位😆),亦好嫩滑、肥美,食落鸡味香浓😍!.🔸 (HK$75)同样系超大碗!汤底嘅药膳味更浓厚、更惹味,饮落味道相对较咸。牛肉都好大旧,系半肥瘦牛肋条,炆得好腍好入味😋。萝卜大大旧,但都炆好入味。而手工面有啲烟烟韧韧,食落几有咬口😁。.🔸 (HK$16)🔸 (HK$16)两款茶都好清香,饮完冷泡茶,更有台湾风味!.✨妹猪仔👧🏻💬: 整体来讲,呢啲药膳汤面嘅成价比几高❤️,单睇价钱可能觉得好贵咁🤨 (由HK$65-HK$77不等),但实际份量远超想像,系十分大碗又足料😉,食完汤面再饮埋个汤底,滋补养生得嚟,仲会饱到捧住个肚走添🤰🏻,真系几抵食😆!.💡妹猪仔话你知💁🏻♀️~~如果你有选择困难症,咁你嚟到可能会好头痛🤣,因为呢度有19款药膳汤底米线咁多,有排你拣😆~部分可改选白饭,亦可+HK$10改选手工面。.(以上价钱仅供参考,
药膳桃胶农场鸡米线
🔸[药膳桃胶农场鸡米线] (HK$67)
桃胶、鸡件、米线嘅份量好多,真系大碗又足料👍🏻!
药膳桃胶农场鸡米线
🔸[药膳古早牛肉汤手工面] (HK$75)
药膳古早牛肉汤手工面
药膳古早牛肉汤手工面
🔸[自家制四季春冷泡茶] (HK$16)
🔸[自家制桂花乌龙冷泡茶] (HK$16)
两款茶都好清香,饮完冷泡茶,更有台湾风味!
自家制四季春冷泡茶
自家制桂花乌龙冷泡茶
(以上价钱仅供参考,一切以汤面馆为准)