2023-06-29 138 浏览
钟意食野但又怕肥,食得浓味或多糖又唔健康,想要食得好又要身体好,咁就一定要揾啲健康优质嘅野食🧐今次本地中央厨房食品品牌 Cooking Mission 就同本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作,设计出令人食得开心又放心嘅期间限定健康生酮西餐🍝由即日起至7月31日,Lunch Menu (12:00pm–3:00pm)限定于坚尼地城店NODI Coffee Works供应。只要成为NODI Coffee Club会员,联乘Lunch套餐更可享有10%的折扣!👑生酮肉酱千层面采用优质免治猪肉、鸡蛋、新鲜蕃茄、车厘茄等原材料,再加上多种特色调味,如:马苏里拉芝士碎、巴马臣芝士粉、阿里根奴香草叶、黑胡椒同干洋芫茜等,低碳而含有满满蛋白质。面层芝士㶶㶶地更香浓惹味,馅料丰富,每啖都食到浓郁芝士同略酸又开胃嘅茄酱味😋✨生酮松露杂菌椰菜花饭新鲜嘅蔬菜配料,包括椰菜花、鸡肶菇、鲜冬菇同洋葱等,采用适量淡忌廉、草饲牛油及黑松露菌酱做调味。椰菜花饭清新又健康,松露同杂菌味道丰富,忌廉味好香,每啖食落都好香好滑溜🤤✨生酮巴斯克蛋糕使用忌廉芝士、鸡蛋、杏仁粉、淡忌廉和草饲牛油,采用零热量赤藻糖醇和阿洛

生酮肉酱千层面
👑生酮肉酱千层面

生酮松露杂菌椰菜花饭
✨生酮松露杂菌椰菜花饭

生酮巴斯克蛋糕
✨生酮巴斯克蛋糕
使用忌廉芝士、鸡蛋、杏仁粉、淡忌廉和草饲牛油,采用零热量赤藻糖醇和阿洛酮糖取代白糖,就算系生酮饮食都一样可以食甜品🤭 蛋糕质感幼滑,忌廉芝士味浓郁,甜度刚刚好,食哂成件都唔怕有罪恶感😝

Matcha  Latte
✨Matcha Latte
奶味香滑,抹茶浓郁唔苦涩,茶同奶比例刚刚好🥰

四川辣虾长通心粉配龙虾汁
凯撒烤鸡沙律
全新餐单亦另设:四川辣虾长通心粉配龙虾汁、凯撒烤鸡沙律等不同选择,满足不同口味人士。

除咗联乘菜式之外,Cooking Mission亦有唔少精选料理...

✨咸酥鸡
香脆外表,咬落外脆内软,香口惹味👍🏻

✨松露杂菇春卷
满满嘅松露味够哂香浓,再加埋杂菌真系"我的最爱"配搭😄

✨美式糖渍橙柠檬橄榄油蛋糕
蛋糕松软又有口感,带少少柠檬酸味好清新,再加埋面层糖渍橙嘅酸甜感,整体食落好开胃😍

🔍整体感觉:餐厅地点方便,地铁站出嚟行一分钟就到,装修风格简约带悠闲感,嚟饮杯咖啡relax吓一流👍🏻 室内唔算大但干净衞生有格调。精选生酮餐点配埋NODI Coffee出色嘅优质咖啡,真系好味又健康,对于我哩啲怕肥小伙伴就啱哂😍
2023-06-28
午餐