2022-05-10
自从食肆每枱人数放宽后,餐厅多咗好多人,一家大细终于都可以同枱食饭👨👩👧👦 今日肥b话想食拉面,刚好嚟到冇乜人,即刻入座🎉见到有二人套餐$248,可选两碗拉面、三款小食、两款饮品。饮品拣咗波子汽水都唔洗加钱✌🏻✨黑蒜叉烧汤幼拉面 哩款系荃湾店限定款式,虾汤味浓郁,黑蒜味唔算好突出,但两者加埋味道都唔错,落埋拉面胡椒就更惹味😋幼面嘅硬度适中, 加埋面酥一齐食口感丰富👍🏻 哩碗嘅叉烧有少少柴,温泉蛋做得几好。✨招牌虾汤粗拉面讲明系招牌当然唔会差啦😏 今次就拣咗适量豚骨嘅盐味虾汤底。上菜已经闻到好香,试一啖汤底味道香浓,虽然唔系原味虾汤,就算有豚骨味都一样冇盖过虾味🦐 面酥(红姜天妇罗)一样有惊喜,咩姜唔喜欢嘅我,食落完全食唔到有任何红姜味,只系食到脆卜卜香脆感👍🏻 叉烧嘅肥瘦度刚好,又腍又滑。 温泉蛋嘅生熟度系我最爱,食到滑溜溜感觉,同时有蛋香😋 喜欢有咬口所以拣咗粗面,果然冇拣错✌🏻✨黑胡椒海老串黑胡椒酱汁香㶶,唔会过咸或太重黑胡椒味,配埋爽口海老味道好食,酱汁味道刚好,食出虾味🤤✨鸡脾菇鸡脾菇冇草青味,加埋酱汁同木鱼碎就更香,味道几好👌🏻✨味笋我自己几喜欢食味荀,今次好满意👍🏻
✨黑胡椒海老串
✨鸡脾菇
鸡脾菇冇草青味,加埋酱汁同木鱼碎就更香,味道几好👌🏻
✨味笋
我自己几喜欢食味荀,今次好满意👍🏻 味荀冇酸涩亦冇苦味,荀味香又爽口😋
✨饮品 (零糖可乐 & 苹果波子汽水)
饮品评语同餐厅冇关系嘅,纯粹讲吓自己嘅感觉。改版嘅可乐比旧版好饮。苹果波士汽水嘅苹果味就较淡,白桃味会更好饮😆
🔍整体感觉:餐厅职员服务态度友善,环境同卫生程度都唔错。我自己都系比较钟意招牌虾汤拉面配粗面,汤底够香面条有咬口😋 味笋亦系我必点嘅小食😆 套餐价钱有齐咁多款食物,加埋食物质素好,性价比几高👍🏻