早晨!有冇钟意食粥嘅朋友(热情挥手👋🏻)?呢间啲粥其实唔差,全日粥餐有8款选择,今次叫咗2个粥餐同蛋黄咸肉粽。但员工真系有啲西口西面,果日佢哋仲好似有啲小拗撬(笑),感觉同个店名几夹~都算系一种港式风味嘅体验,见隔离枱有个女仔都带咗个外国人嚟食📸️✨✍🏻 / 荔湾艇仔粥配炒面及豆浆💵价钱:HK$39▪️美味:❤️❤️❤❤🤍呢个全日粥餐好抵食吖,仲连埋一杯豆浆40蚊都唔洗!虽然杯热豆浆唔够香浓,但食粥面配热豆浆始终开心啲~个艇仔粥就好足料,重点系有我好钟意食嘅热气花生。而个炒面份量满满,配辣酱好味🥛💕✍🏻 / 皮蛋瘦肉粥配油条💵价钱:HK$29▪️美味:❤️❤️❤❤🤍呢个虽然唔系生滚粥,但啲粥都好绵滑,重点系见到有颇多皮蛋同瘦肉(试过买蛋挞王嘅粥系乜料都冇)。可惜套餐冇得转炸两,就咁食油炸鬼就争减啲,不过呢份油炸鬼都系脆卜卜嘅👍🏻✨✍🏻 / 蛋黄咸肉粽💵价钱:HK$17▪️美味:❤️❤️❤🤍🤍咸肉粽加豉油一流!不过呢个咸肉粽啲肉就一般,食落好嚡😂⚡️💬派心心时间💵埋单价钱:HK$85/2人▪️美味:❤️❤️❤❤🤍▪️抵食:❤️❤️❤❤❤▪️服务:❤️❤️🤍🤍🤍▪️环境:❤️❤️❤🤍🤍

✍🏻 / 荔湾艇仔粥配炒面及豆浆
💵价钱:HK$39

✍🏻 / 皮蛋瘦肉粥配油条
💵价钱:HK$29

✍🏻 / 蛋黄咸肉粽
💵价钱:HK$17
▪️美味:❤️❤️❤🤍🤍
咸肉粽加豉油一流!不过呢个咸肉粽啲肉就一般,食落好嚡😂⚡️

💬派心心时间
💵埋单价钱:HK$85/2人
▪️抵食:❤️❤️❤❤❤
▪️服务:❤️❤️🤍🤍🤍
▪️环境:❤️❤️❤🤍🤍
2021-11-05
$42.5 (晚餐)
  • 荔湾艇仔粥配炒面及豆浆