有日要去新蒲岗做啲嘢 急急脚想系附近揾嘢医肚😲就拣中咗Mikiki商场里面嘅呢间豚豚食堂(个名有叠字系几kawaii嘅😗)。见个餐厅环境都阔落光猛 有啲人流,就谂都唔谂走入去啦🤪自选二人套餐$228 (2款拉面或饭+3款小食)🌟 亲子丼味道正常唔伏 滑蛋系滑嘅(讲紧废话😂),可惜系碗嘢望落好足料 但其实食落蛋同鸡肉嘅比例唔算多,不过不失啦。🌟 白豚拉面 拉面唔错嘅🍜但个汤底同平时食嘅白豚拉面唔太一样,豚骨味道无咩存在感,味精颇重🤔叉烧偏瘦 如果多番啲油脂会更好。🌟 自家制饺子饺子普普通通🥟上枱果阵都够热♨️唔伏但系无话好特别,如果再脆啲会更理想。🌟 炸鸡肉原本谂住会系南蛮炸鸡或者唐扬炸鸡果类🍗点知知一上枱个样劲似KFC个香辣脆鸡🤣而且份量比想像中多,个人觉得系最抵食嘅小食。里面肉质系ok嘅 嫩得黎仲锁到汁,但系外层炸皮略嫌过硬会界口。🌟 吉列流心蛋猪肉饼一个几特别嘅炸物 食落几香口👍🏻里面系汉堡扒同流心蛋。虽然里面嘅馅炸得有少少干 但有半熟蛋嘅搭救🍳算系成餐嘅惊喜之作。🌟 吉列虾炸粉唔算厚🍤但都有同炸鸡同一个问题就系炸得比较硬。比较之下,个人觉得炸鸡性价比高啲。整体质素可以接受 但可以更

自选二人套餐$228 (2款拉面或饭+3款小食)
🌟 亲子丼

🌟 白豚拉面

🌟 自家制饺子

🌟 炸鸡

🌟 吉列流心蛋猪肉饼

🌟 吉列虾

整体质素可以接受 但可以更好,小食有惊喜过主食。另外,果日我地有两碗白豚拉面都漏咗单😕主食都漏单真系比较少见,希望只系个别例子啦😅

味道:🌕🌕🌕🌘🌑
环境:🌕🌕🌕🌕🌑