为庆祝朋友生日🎂,一大班朋友决定食好啲,见呢排少咗人出街食嘢,就去咗呢间听闻之前预约都要成个星期、由地狱厨神Gordon Ramsay开设嘅西餐厅🍽,原本怀住兴奋心情食好西嘅我哋,结果就........😞😞😞.餐厅位于一个海港只有一个海港城入边,环境喺几舒服,特别系室外中庭位置望晒整个维港🌃,一边睇住靓景,一边饮番一、两杯🍷,啱晒!👍🏼👍🏼👍🏼.今次一行六人,先叫多款前菜,#烟熏牛扒他他($138),阿叔认为最好食嘅一味前菜,牛肉肉质嫩滑、淡淡烟熏味混入酸甜酱汁,斋食好味,配埋墨西哥片一齐食更好味😋! #生蚝 ($238,6只) 🦪size 未算肥美,不过尚算鲜甜,不过不失;#慢煮鸭肉西瓜沙律($168)🥗,鸭肉好香、肉质软腍,估唔到配埋火箭菜、西瓜做沙律又几好食。.轮到主菜,嚟得呢度食,无理由唔叫招牌菜 - 威灵顿牛扒 ($888),卖相靓嘅📸,可惜整体牛柳温度只属微暖,酥皮未够香脆,牛柳肉味亦未够浓,只食到蘑菇汁味道😞。另一失望系 #牛肋扒($1588),1.5kg重量级,好似好有睇头,不过又系得个样,肉味唔浓,某几块更多筋至咬唔到添!🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️.成餐饭埋单4千7百几
成餐饭埋单4千7百几蚊,以呢个价钱,讲真我宁愿块食Omakase 喇!👎🏼👎🏼👎🏼