2016-08-03
新蒲岗不嬲有好多隐世美食,最紧要系新蒲岗食肆嘅价钱会比较抵食!今次无意中系新蒲岗广场揾到间新式火锅店👀本身见佢门面冇乜特别,但系平日都坐满左人,所以就索性入去试试👅呢间火锅店既模式系每人一锅,自己可以拣番啱自己口味嘅汤底同埋配菜,而且汤底特别,有成20款唔同嘅选择,最主打系芝士,当中几乎有10个汤底既款式都有芝士🧀🧀🧀🧀🧀啱晒我呢个芝士迷!紫薯芝士鸡煲: 我一直好钟意食紫薯同芝士,所以一见到餐牌就即刻拣咗呢一款,其实起初都会惊未都会好怪或者唔夹。汤底系用成堆紫薯去滚,黎到个锅入边都见到有几旧,所以呢个汤嘅质地都会比较杰身!值得一赞嘅系佢嘅鸡,因为佢系预先加工过、同埋炸香咗,所以本身已经7成熟,放左落个锅到就已经好快食得,煮到芝士紫薯丝扣住啲鸡就得,一食落口完全冇怪嘅感觉,而且仲好意外地夹🤓最开心嘅系火锅店跟餐提供公仔面,紫薯芝士汤底配公仔面,我都系第一次食,但系十分之好味!👍🏻👍🏻龙虾芝士配肥牛锅: 呢个汤底嘅龙虾味比想像中浓!而且芝士份量比紫薯锅多👅 我净系饮都饮左几碗汤先肯开始打边炉😆同埋锅嘅汤底够晒浓味,完全唔使点豉油配菜已经够味!用黎煮菜,吸晒汤底精华,更正!另外肥牛新鲜, 唯
呢间火锅店既模式系每人一锅,自己可以拣番啱自己口味嘅汤底同埋配菜,而且汤底特别,有成20款唔同嘅选择,最主打系芝士,当中几乎有10个汤底既款式都有芝士🧀🧀🧀🧀🧀啱晒我呢个芝士迷! 紫薯芝士 鸡煲: 我一直好钟意食紫薯同芝士,所以一见到餐牌就即刻拣咗呢一款,其实起初都会惊未都会好怪或者唔夹。汤底系用成堆紫薯去滚,黎到个锅入边都见到有几旧,所以呢个汤嘅质地都会比较杰身! 值得一赞嘅系佢嘅鸡,因为佢系预先加工过、同埋炸香咗,所以本身已经7成熟,放左落个锅到就已经好快食得,煮到芝士紫薯丝扣住啲鸡就得,一食落口完全冇怪嘅感觉,而且仲好意外地夹🤓最开心嘅系 火锅店跟餐提供公仔面,紫薯芝士汤底配公仔面,我都系第一次食,但系十分之好味!👍🏻👍🏻 龙虾芝士配肥牛锅: 呢个汤底嘅龙虾味比想像中浓!而且芝士份量比紫薯锅多👅 我净系饮都饮左几碗汤先肯开始打边炉😆同埋锅嘅汤底够晒浓味,完全唔使点豉油配菜已经够味!用黎煮菜,吸晒汤底精华,更正!另外肥牛新鲜, 唯独系嫌佢份量唔够, 所以另外自己都加左多一碟肥牛同一碟腩肉,仲有香芋鱼饼同鲜虾云吞。
火锅配菜: 如果嫌唔够配料可以再自己加,我钟意佢加配菜嘅份量,因为佢得一至两粒,但系咁样可以试多几款唔同配菜👍🏻火锅配菜普遍10分新鲜,最意外惊喜系鲜虾云吞,云吞爽口弹牙, 足料!