2020-03-11 33 浏览
今天岩岩好去铜锣湾食饭,想食下日本野,试一试呢间,第一次去呢间居酒屋,有bar 台,好岩独自一人出黎食饭既我。😊睇左一轮餐牌,叫左个定食同小卷。☺定食我叫左极上剌身五点定食😋,有五种吾同既剌身,三文鱼肥美可口,虾子甜美回甘,带子鲜甜,另外两种鱼相对黎讲还可以,都好新鲜。定食有一碗饭,又有茶碗蒸,仲有小菜同汤,茶碗蒸真的推,鲜味十足,不会太实,仲有少许汤汁。😍我仲叫多左个鳗鱼青瓜卷,呢个青瓜卷连卷饭都有鳗鱼汁,食开出面既鳗鱼卷就多数都系白饭,呢个连饭都有鳗鱼汁,加上青瓜既清爽口感,中和左整个鳗鱼青瓜卷,使到口里不会太腻。😚鳗鱼既味道又很入味之余吾会话太咸,太干,软腍得黎又有点鱼既弹性。今天既晚餐,我觉得是性价比几高下,呢个价位食到甘新鲜既五种剌身定身,仲有鳗鱼青瓜小卷,之后可以既话希望可以同朋友一齐黎食多次!

极上剌身五点定食
鳗鱼青瓜卷