2019-08-10 2259 浏览
TGIF IT'S FRIDAY NIGHT!终于辛苦完一星期 黎到星期五 就同朋友黎bar放松下嗌左杯cocktail 饮下 其实我饮左2杯haha主要黎都唔系打算饮classic 嘅cocktail我就拣左paradise(深色个杯) 同 cucumber spritzer 我朋友就嗌左mojito同 silk stocking(粉红色) Happy hour 平均每杯平20蚊啦 但我地去到已经过左 无计 haha 佢有比爆谷我地食 人头收15蚊咁 ok嘅讲真 系牛油同盐味嘅爆谷 食下食下 唔觉意又食完一盘 佢会主动帮你refill 讲到野饮 其实佢价钱ok 但嗌完都惊伏嘅 首先讲classic 嘅mojito 先啦 难得呢杯佢每样野balance得几好 无互抢风头 酒味同薄荷嘅配合做得唔错 有啲小意外嘅 而我第一轮叫嘅cucumbers spritzer 有青瓜味 而且几fresh 我自己系钟意fresh啲嘅cocktail 所以呢个唔错 vodka 做基底都入口而我朋友叫嘅silk stocking 有奶味 粉红色少女心必备ah XD 呢个Cocktail 我系形容佢似酒心朱古
TGIF IT'S FRIDAY NIGHT!

终于辛苦完一星期 黎到星期五
就同朋友黎bar放松下
嗌左杯cocktail 饮下 其实我饮左2杯haha
主要黎都唔系打算饮classic 嘅cocktail

而我朋友叫嘅silk stocking 有奶味 粉红色少女心必备ah XD 呢个Cocktail 我系形容佢似酒心朱古力里面个个夹心馅 成件事有啲神奇 钟意甜品嘅可以试下呢杯 我饮过一啖觉得几得意

意犹未尽之时 我叫多左杯paradise, 呢杯明显地比前三杯浓 我朋友话有小小药水味 我就觉得可以接受 毕竟佢用左dark rum同martini 都合理嘅。 想要浓小小嘅cocktail 会suggest呢杯

场内气氛唔错 迟啲会想再黎haha

2019-08-09
$150 (宵夜)