2022-11-19
好多朋友陆陆续续去旅行我呢条未有时间攞假飞嘅可怜虫唯有喺香港食餐好工作时间表五颜六色,忙到九彩的我放工决定去和牛烧肉‧纯食餐好平时main menu都系A4级之前食过都觉得相当唔错,不过呢晚要食就食到最好,点了鹿儿岛A5级和牛餐前菜系炸萝卜丝沙律重有精选前菜拼盘3种摆盘精致,令人眼前一亮✨🐃 肉眼,特选肩眼,厚切牛舌!最最最推嘅系厚切牛舌!👅好味到不得了,每论边一件都系相当嫩边位嘅比较弹牙,中间牛舌芯劲嫩不禁怀疑平时食嘅所谓牛舌芯究竟系咩?!!而肉眼都绝对高质,够腍滑而有肉香油花好靓,但唔会一口油,油香同肉香平衡得好好👍🏻肩眼软嫩适中,呢个位成日出有筋膜难咬情况不过今晚呢件就非常优质,弹牙不腻,简直喜出望外🐖 猪腩唔知几时开始,一食烧肉,猪腩就老是常出现⚡️呢个猪腩用秘制酱料腌制过充满日式风情,配上白饭超级搭🫰🏻🍺生啤系我吃吃烧肉时最爱呢个生啤充满诚意!个杯雪到冰杯咁,我好少见雪到咁够冻嘅杯一啖肉肉一啖啤酒真系好满足好多食开嘅烧肉店都越做越差和牛烧肉‧纯反而越做越好去食嘅果晚重有好几枱日本家庭证明质素系几有保证~。・゜・゜・。。・゜・゜・。📌 和牛烧肉‧纯 (铜锣湾)📍 铜锣湾恩平道42
我呢条未有时间攞假飞嘅可怜虫唯有喺香港食餐好
工作时间表五颜六色,
忙到九彩的我放工决定去和牛烧肉‧纯食餐好
平时main menu都系A4级
之前食过都觉得相当唔错,
不过呢晚要食就食到最好,
点了鹿儿岛A5级和牛餐
前菜系炸萝卜丝沙律
重有精选前菜拼盘3种
摆盘精致,令人眼前一亮✨
🐃 肉眼,特选肩眼,厚切牛舌
!最最最推嘅系厚切牛舌!👅
好味到不得了,每论边一件都系相当嫩
边位嘅比较弹牙,中间牛舌芯劲嫩
不禁怀疑平时食嘅所谓牛舌芯究竟系咩?!!
而肉眼都绝对高质,够腍滑而有肉香
油花好靓,但唔会一口油,
油香同肉香平衡得好好👍🏻
肩眼软嫩适中,呢个位成日出有筋膜难咬情况
不过今晚呢件就非常优质,
弹牙不腻,简直喜出望外
🐖 猪腩
唔知几时开始,一食烧肉,
猪腩就老是常出现⚡️
呢个猪腩用秘制酱料腌制过
充满日式风情,配上白饭超级搭🫰🏻
🍺生啤系我吃吃烧肉时最爱
呢个生啤充满诚意!个杯雪到冰杯咁,
我好少见雪到咁够冻嘅杯
一啖肉肉一啖啤酒真系好满足
好多食开嘅烧肉店都越做越差
和牛烧肉‧纯反而越做越好
去食嘅果晚重有好几枱日本家庭
证明质素系几有保证~
。・゜・゜・。。・゜・゜・。
📌 和牛烧肉‧纯 (铜锣湾)
📍 铜锣湾恩平道42号亨利中心15楼
#foodie #hkfoodie #相机食先 #hkfoodlogger #hklifestyleblogger #igable #foodpics #foodiehk #bloggerlife #foodblogger #foodinhk #美食 #852foodie #foodpic #hkfoodlover #travelhk