2023-03-08
今次带屋企食川菜!呀妈话只船好靓要打卡㖞㖞🤣 ToNick恒仔开嘅麻辣风云,之前新开已经嚟过铜锣湾分店一次,价钱亲民,又好食!今次三个人嗌咗好多嘢食~ 留意番晚市系要收前菜嘅钱~太极鸳鸯鱼分别有小辣多酸嘅酸菜鱼同埋小辣水煮鱼~鱼片好滑无骨,入面配菜好多好多有薯粉、芽菜、莴笋,仲有莲藕,一盘鱼两个女仔都未必食得晒🤣 叫咗小辣之后成家都食到,唔会太辣又不失风味😍草船炸馒头重点来了~有仙气飘出嘅炸馒头船,船头肥嘟嘟嘅诸葛亮好可爱🤣 之前同朋友去食朋友竟然影唔到🤣 炸馒头外脆内松软,加埋炼奶,轻松KO 2个🤭凉拌鸡丝粉皮粉皮唔会太淋,都烟韧,麻酱捞得啱啱好,做小食好开胃麻辣鱼皮呢个系我屋企人指定嗌嘅,佢哋话出面已经好耐冇得食呢啲鱼皮,因为系手工野,都几麻烦,我自己就麻麻哋鱼皮啦,佢地好欣赏,话鱼皮好弹牙孜然魔鬼炒羊肉羊肉份量都唔少,用孜然粉炒好夹,肉质唔鞋,唔算好臊~ 略嫌洋葱太多,可以落其他配料😅🤣好正好满足,劲饱🤣🤣
太极鸳鸯鱼
草船炸馒头
凉拌鸡丝粉皮
粉皮唔会太淋,都烟韧,麻酱捞得啱啱好,做小食好开胃
麻辣鱼皮
孜然魔鬼炒羊肉
好正好满足,劲饱🤣🤣