2023-07-25
今次去食既系位于大埔既韩国餐厅,呢间餐厅唔算好大,座位亦唔多,我地平日既lunch time黎食,好快有位,坐得都舒服,一坐低佢地就先送上热茶同前菜👍🏻 餐具佢地系用韩式风格既筷子,即系好簿好平果种铁筷子,有牙签提供,可惜就冇纸巾提供😗平日午市有个特价餐牌,价钱唔贵,所有餐都系$55以下,饭类仲有个汤送,餐饮就要加钱,主餐牌亦唔算好贵,同样都系饭类会送汤👏👏今餐总共食左5样野,韩式牛肉饭($55),泡菜猪肉饭($50),呢两个饭类感觉系普通既碟头饭,我期望会用铁板上,见餐牌个样好似有一个黑色铁板咁,所以呢两个饭感觉都系麻麻地😐 另一个我点左主餐牌既韩式辣汁牛肉汤($80),佢系配一碗白饭,呢个餐就真系比到我食韩国野既feel😍 今次个汤就用铁锅装,睇相都见滚到起晒泡,呢个汤𩠌饭一流,就算直接饮都唔会太辣太咸,呢个餐好满意😛仲有一个主食我叫左咖喱牛肉汤面($47),个咖喱偏淡,面就适中,唔会太淋,亦都系一个好普通既餐🤨最后就系牛肉紫菜卷($65),呢个系有韩式风味既小食,卖相同味都我都觉得好好😋 但价钱感觉偏贵,比一个午餐仲要贵🥲呢间餐厅绝对系一分钱一分货,主餐牌既食物比特价餐既好食好多
呢间餐厅绝对系一分钱一分货,主餐牌既食物比特价餐既好食好多,如果想普通食个快饭又得,想食得好d又得,对食有要求既话最好叫主餐牌既野食,整体黎讲我对呢间餐厅系满意既😁😁