呀男人生日,辛苦揾来至在食,问佢想食咩,通常都话无所谓,知佢钟意西餐,选择左位于登龙街金朝阳中心30楼既餐厅同佢庆生,预早两星期已经Book 定位,当晚去到Reception 靓女带位,系Window Seat ,个景都靓。睇完一轮Menu ,拣左$1,388 二人餐,两款前菜,两款主菜,甜品,有汤有Drink ,Staff推介生蚝,呀男人order两只,我自己就兴趣不太,呀男人食完话超正,仲话靓生蚝系可遇不可求。前菜小食拣左带子同埋Tuna ,主菜拣左墨汁意大利饭同埋慢煮三文鱼,其实Steak 系必食,但小妹唔食牛,呀男人想Share 试多D 唔同野,所以无叫Steak。睇落Portion 唔算太,个其实好够食,而且用料真系靓,卖相又吸引。甜品platter有蛋糕,有布甸,其实好多。加$38写生日牌系包埋喷火蜡烛,咁其实又唔算贵。Staff 服务都唔错,做到Fine Dining 既Level ,同你Greeting,会介绍Menu 食品,会问你对食物意见,会不断refill 水,会换碟,会留意住客人食既进度上菜。最欣赏系上甜品时,呀男人电话突然响要讲公事,个Staff 见到,原本已

最欣赏系上甜品时,呀男人电话突然响要讲公事,个Staff 见到,原本已经捧住个甜品转弯去第二边,呀男人完全无察觉,等到呀男人讲完电话先再上甜品,成件事好自然。未点喷火蜡烛前会主动同你地影相,然后点火之后又狂同你影好多张相,老实讲如果影得唔好咪
自己delete罗,咁多张点都有几张呃到Like 既,其实staff真系做得好好。

埋单 $1,388 (2人餐) + $136 (2只蚝) + $38 (蛋糕写字 & 喷火蜡烛) + $78 (Sparking Water) + 10% = $1,804
老实讲$78 支水预左比人赚,去得呢D地方,呢D钱就唔好计,人地交租都要。

平均每人$900 ,正所谓一分钱一分货,食物环境服务都好好。辛苦揾黎至在食,间中同最重要既人豪一次,见到呀男人咁开心,值得既,我地两个饱到第二朝都仲好饱!!!
餐前面包
Add on - Oysters
前菜 - Hokkaido Scallop Carpaccio
前菜 - Bluefin Tuna Tartare
餐汤
主菜 - Ink Paella
主菜 - Slow-Cooked Salmon
甜品 - Penthouse Mini Dessert Platter
2017-11-21
庆祝纪念