2022-09-17 663 浏览
住喺富健呢头冇咩台湾嘢食 所以去食仙桃居以心挂挂佢哋个厚多士 最近太太怀孕出面又咁热唔太方便出去食 所以打电话嗌外卖买返去食 首先 打咗打咗15分钟都冇人听话 。。。。。谂住系太忙所以冇人听老婆话太肚饿等唔到决定一齐去堂食去到门口对玻璃门坏咗 有三四个人喺度想入去但都冇人开门 个个企晒喺门口都不受理会舖头入面仲有两张吉枱。。。但系都有啲碗碟喺枱面冇人执 当时有3个店员 一个高瘦男店员带耳环 一个有阴女仔 另一个肥小小女仔其中一男一女喺度倾偈 另一个女店员施施然包外卖 漠视门口客人的等待 过咗一阵倾偈嘅一男一女 终于发现门口有人女的施施然行过嚟开门 爱理不理嘅眼神。。。终于入到坐低咗 马上举手落单 店员用一个超级嫌弃的态度 叫我哋用QR code落单 咁第一次用 就有啲唔系好识啦(个app认真讲有啲唔好用 )问店员可唔可以帮我哋落单 店员秒回 :得 咁样冇得减$3㖞 ?你不如再试吓啦间舖头咁鬼细得几张枱当其时又唔忙其实人手落单都唔系太麻烦姐 同埋店员态度真系极差又方慢晒手脚咁。。。最后嗌咗两个米线 同两份多士 两杯珍珠奶茶米线同珍珠奶茶质素差咗 多士仍然保持到水准 食嘢途中有几个
住喺富健呢头冇咩台湾嘢食 所以去食仙桃居
老婆话太肚饿等唔到决定一齐去堂食

去到门口对玻璃门坏咗 有三四个人喺度想入去
但都冇人开门 个个企晒喺门口都不受理会
舖头入面仲有两张吉枱。。。
但系都有啲碗碟喺枱面冇人执
过咗一阵倾偈嘅一男一女 终于发现门口有人
女的施施然行过嚟开门 爱理不理嘅眼神。。。

终于入到坐低咗 马上举手落单

最后嗌咗两个米线 同两份多士 两杯珍珠奶茶
米线同珍珠奶茶质素差咗 多士仍然保持到水准

食嘢途中有几个电话打去餐厅 但店员都唔听
一个带耳环高嘅男店员 好大声话我好忙啊唔会听电话㗎 睇嚟佢哋系咁打嚟真系好想食仙桃居㖞 然后只手揸住条布喺度抹已经抹过很多遍的枱。。。。
原来头先我打咗15分钟嘅电话都系咁样俾人对待。。。。呢
个体验真系好差好无奈 老板请埋呢啲伙计真系喊三声 。。。

呢间舖头周围贴咁多规矩比佢哋员工
又贴一啲要人哋尊重佢员工嘅字句
搞好多花样 但员工啲质素咁差。。。。
不如算啦
呢间小店嘅服务质素简直系经典 ! !